Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

BİR KURA VE HİKAYESİ...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İspanya’nın Real Madrid takımıyla eşleşti. İsviçre’nin Nyon kentindeki Avrupa Futbol...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İspanya’nın Real Madrid takımıyla eşleşti.

İsviçre’nin Nyon kentindeki Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) genel merkezinde yapılan kura çekiminde, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve UEFA Turnuvalar Direktörü Giorgio Marchetti’nin ev sahipliğinde düzenlenen kura töreninde, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı Wembley Stadı nedeniyle İngiltere’den Steve McManaman da hazır bulundu.

Galatasaray’ın çeyrek finaldeki rakibi, İspanya’nın Real Madrid takımı oldu. Sarı-kırmızılılar, sahasında ve deplasmanda olmak üzere toplam 2 maç yapacak. İlk maç 3 Nisan’da İspanya’nın başkenti Madrid’deki Santiago Bernabeu Stadı’nda, rövanş maçları ise 10 Nisan’da Türk Telekom Arena’da yapılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final kuraları, 12 Nisan’da çekilecek. Yarı final ilk maçları 23 ve 24 Nisan’da, rövanşları ise 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Final maçı ise 25 Mayıs’ta İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak.

Çeyrek finaldeki eşleşmeler şöyle:

Real Madrid (İspanya)-Galatasaray (Türkiye)
Malaga (İspanya)-Borussia Dortmund (Almanya)
Paris Saint Germain (Fransa)-Barcelona (İspanya)
Bayern Münih (Almanya)-Juventus (İtalya)


 Real Madrid Kulübü'nün twitter ve facebook sayfalarından Galatasaray ile eşleşmeleri bir görselle takipçilerine aktarıldı.

Görselde Real Madrid'den yalnızca Cristiano Ronaldo kullanıldı. Galatasaray'dan eski Real Madridli Weslej Sneijder, Jose Mourinho'nun eski öğrencilerinden olan Didier Drogba ve bu sezon Devler Ligi'nde attığı gollerle dikkat çeken Burak Yılmaz yer aldı.

 Hamit; "Güzel bir kura bence, Madrid takımının performansı bu sezon işi Şampiyonlar liginde analiz edilirse, Manchester'ı elediler, biraz şanslıydılar. Madrid takımı tartışılmaz, onlar favori olsa da, bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Barcelona'dan daha iyi bir kura olduğunu düşünüyorum. Kötü kura değil bence. Tabi ki ilk maçtan güzel bir sonuçla ayrılırsak, içerde kendi taraftarlarımızla iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Lig maçlarını da iyi sonuçlarla kazanmak istiyoruz, ben harbiden olumlu düşünüyorum. Eski takım arkadaşlarımı ve Mourinho'yu yeniden görmek güzel olacak" diye konuştu.

ÜNAL AYSAL NE DEDİ
Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Aysal; "Türk futbolseverler Real Madrid'i bir kez daha izleyebilecek, hatırlarsınız bundan yıllar önce Galatasaray, Real Madrid'i yenmişti, zor diye endişelenmeye gerek yok. Zor diye bir şey yok, zoru gerçekleştirmek zorundayız. Ben futbolcularıma güveniyorum, teknik heyetime güveniyorum, hayırlısı olur diye düşünüyorum" dedi.

ALİ DÜRÜST'ÜN AÇIKLAMALARI
"Şimdi 8 takım var bütün takımlar güçlü. Real Madrid bunların biraz daha üzerinde gibi. Birşey hedefleriyorsanız bu takımlardan birisiyle oynayacaksınız inşallah tur atlarız.

Real Madrid'e karşı Süper Kupa'yı kazanmıştık. Bütün spor kamuoyu zevkli maçlar izleyecek. İlk maçın deplasmanda olması bence daha iyi ama deplasman olup olmaması çok öenmli değil Schalke maçında ilk maçı sahamızda oynadık beraber ekaldık deplasmanda kazandık. Artık pek birşey fark etmiyor."

Galatasaray’ın ara transfer döneminde kadrosuna dâhil ettiği Didier Drogba, Şampiyonlar Ligi'nde altısı Marsilya’da ve 69’u ise Chelsea’de olmak üzere toplam 75 karşılaşmaya çıktı ve bu önemli organizasyonda 39 gol kaydetti.

 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde geldikleri seviyede kolay maçın olmayacağını anlatan Selçuk İnan, şöyle konuştu:

”Elimizden gelenin en iyisini yaparak yarı finale kalmak istiyoruz. Tabi ilk maçın deplasmanda olması da bizim için bir avantaj olarak görülebilir. İlk maçtan avantajlı bir skorla ayrılabilirsek, buradaki maçta yarı finale kalabiliriz.”

Birçok kişi tarafından Real Madrid’in favori olarak gösterilebileceğini aktaran Selçuk İnan, ”Rakibimizin çok önemli ve dünya yıldızı olan oyuncuları var. Onun için favori gösterilmeleri normal. Geçtiğimiz sezon da orada bir hazırlık maçı yapmıştık. Çok güzel bir statta, güzel bir karşılaşma olacak. Bunun keyfini çıkartmaya çalışacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Hamit Altıntop, Didier Drogba ve Wesley Sneijder… Bir dönem Jose Mourinho’nun tedrisatından geçmiş bu üç isim şimdi Galatasaray formasıyla Portekizli’ye rakip oluyor.
2004 ile 2012 yılları arasında Chelsea’de forma giyen Drogba, 2007 yılına kadar Mourinho ile çalışmış ve iki lig şampiyonluğu yaşamıştı.
Wesley Sneijder’in Portekizli ile yolu ise 2009’da geldiği Inter’de kesişmişti. Hollandalı 2009-2010 sezonunda Inter ile birlikte Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırarak kariyerinin en büyük başarılarından birine imza atmıştı.
Mourinho’nun 2011-2012 sezonun başında transfer ettiği Hamit Altıntop, Beyaz Şimşekler’de sakatlığın etkisiyle de istediği etkiyi yapamamıştı. Bu hayal kırıklığının ardından Galatasaray’a transfer olan milli futbolcu, eski hocasıyla tekrar karşı karşıya gelecek.

MOURINHO NELER SÖYLEDİ
 Portekizli ünlü teknik adam, "Zor bir eşleşme oldu. Bu eşleşmeye kolay diyen futboldan anlamayandır. Karşımızda Drogba, Sneijder, Selçuk, Burak, Hamit ve en önemlisi Fatih Terim olacak." ifadesini kullanarak Galatasaray'ı küçümsemediklerini aksine ciddiye aldıklarını belirtti.
Ayrıca Real Madrid Dış İlişkiler Direktörü Emilio Butragueno da kurayı şöyle değerlendirdi:
"Galatasaray, mücadeleci bir takım, çok dikkatli olmalıyız" dedi.

SON YAZIDAN