Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Bu akşam Schalke'yi elemesi halinde...

Galatasaray bu akşam Schalke'yi elemesi halinde yalnız sportif değil ekonomik anlamda da büyük bir getirinin sahibi olacak. Yıllar ...

Galatasaray bu akşam Schalke'yi elemesi halinde yalnız sportif değil ekonomik anlamda da büyük bir getirinin sahibi olacak.

Yıllar sonra katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma başarısı gösteren Galatasaray ekonomik anlmada da ciddi bir gelir etti.

Schalke'yi eleyerek sportif başarılarına bir yenisini daha eklemek isteyen sarı kırmızılılar aynı zamanda kasayı da doldurmayı hedefliyor. Galatasaray'ın Schalke'yi elemesi halinde elde ettiği gelir de oldukça artacak.

25 MİLYON EURO KASAYA GİRDİ

İşte Galatasaray'ın bu sezon elde ettiği Avrupa geliri

-Sezon başında Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılması sebebiyle 8.6 milyon euro yak bastı parası kazanmıştı.

-Fenerbahçe elemeleri geçemediği için yayın gelirlerini tek başına almaya hak kazanan Galatasaray'ı 10 milyon euroyu aşkın bir gelir bekliyor.

-UEFA'nın galibiyet bonusu olarak 1 milyon euro, beraberlik için ise 500 bin euro vermesinden ötürü grup aşamasında 3,5 milyon euro daha kazanıldı.

-Gruptan çıkma başarısı olarak 3,9 milyon euro da Galatasaray'ın kasasına girdi.

Tüm bu kalemler alt alta toplandığında Galatasaray 25 milyon euroyu aşkın bir parayı kasasına koydu bile.

SCHALKE'Yİ ELERSE

Bu akşamki müsabaka sonucunda Galatasaray Schalke'yi geçmeyi başarırsa çeyrek finale kaldığı için 3,5 milyon euro daha kazanacak. Galibiyet-beraberlik bonusları, Türk Telekom Arena'daki gişe hasılatı, yayın gelirinden elde edilecek ücretin artması ile beraber bu para 35 milyon euroyu bulacak.

SON YAZIDAN