EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'BU FOTOĞRAF MONTAJ' dedi ama kimse "yemedi"

17 yaşındaki İrem Aksoy, Melih Gökçek hakkında yazdığı bir tweet nedeniyle gözaltına alındı. 7 POLİS EŞLİĞİNDE KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ 7 ...

17 yaşındaki İrem Aksoy, Melih Gökçek hakkında yazdığı bir tweet nedeniyle gözaltına alındı.

7 POLİS EŞLİĞİNDE KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

7 polis eşliğinde okuldan alınan ve karakola götürülen Aksoy'un evinde yapılan aramada laptopu ile diğer bilgisayarının harddiskine el konulduğu belirtildi. Gökçek'in avukatı Esennur Ezgi, "Başkanım hakaret eden kişileri, twitter'da, 'Özür dileyin şikayetçi olmayayım' diye uyarıyor. Aksoy'u da baştan uyardığımız için şikayetimizden vazgeçmemiz söz konusu değil. 18'den küçük olduğu için velisi ile birlikte ifade verecek" dedi. Ezgi, Gökçek'in son 1.5 yıl içinde 450 twitter takipçisi hakkında şikayetçi olduğunu kaydetti.

'EDEPSİZSİN MELİH GÖKÇEK'

CHP Beylikdüzü Lise Komisyonu Başkanı olan Aksoy'un, yaklaşık 3 ay önce twitter'da, "#EdepsizsinMelihGokcek" hashtag’i ile yazdığı 2 tweet nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Twitter'da, “Atamın kemiklerini sızlatıyorsun #EdepsizsinMelihGokcek” ve “Müslüman geçinerek kul hakkı yediğin için #EdepsizsinMelihGokcek” diye yazan Aksoy, Gökçek'in avukatı Esennur Ezgi'nin Ankara Savcılığı'na yaptığı şikayet üzerine öğrenim gördüğü Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Lisesi'nde dün sabah gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre polisler Aksoy'un Beylikdüzü'ndeki evine baskın yaptı. 10 polisin arama yaptığı ileri sürülen evde Aksoy’un laptopu ile diğer bilgisayarının harddiskine el konulduğu belirtildi.


Her bugün öğlen saatlerinde “Zeyneb” adlı kullanıcının Twitter’da “masum değiliz hiçbirimiz” başlıklı bir tweetiyle başladı. Tweete bir de fotoğraf eklenmişti. Fotoğrafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bir rakı masasında arkadaşlarıyla sohbet ederken görülüyordu.

'ÖZÜR DİLEMEZSEN SAVCILIĞA VERİRİM'

“Zeyneb” adlı kullanıcı bu tweet’i Melih Gökçek’in twitter hesabına göndermeyi de ihmal etmedi. Zaten kıyamet de bundan sonra koptu. Gökçek, ani bir tepkiyle ve büyük harflerle “BU FOTOĞRAF FOTOMONTAJDIR. DÜZELTME YAPIP ÖZÜR DİLEMEZSENİZ SAVCILIĞA VERİRİM. İHTAREN BİLDİRİYORUM...CEVAP BEKLİYORUM” yazdı. Bundan sonra “Zeyneb” adlı kullanıcı önce özür diledi; Melih Gökçek ise “Özür dilemek fazilettir. Seni kutluyorum ve affediyorum” yazdı. Ancak bu süre içinde fotoğraflı tweet yalnızca kullanıcının hesabından 20 kez tweetlendi. 10 kez de favori listesine dahil edildi.

'BU FOTOĞRAF MONTAJ'

Bunun üzerine kullanıcılar, Melih Gökçek'e ait olduğu iddia edilen rakı sofrasındaki fotoğrafını paylaştı. Ancak Gökçek, bu fotoğrafı kesinlikle kabul etmediğini bunu sadece fotomontaj olduğunu açıkladı.

Bunlar olurken Melih Gökçek’in rakı masasındaki fotoğrafı, Gökçek taraftarları ile durumu komik bulanlar arasında tweet çekişmesine döndü. Örnegin Gökçek taarftarı olduğu anlaşılan biri “Başkanım özürden anlamaz bunlar. Verin mahkemeye. Başkentimizin başkanına hakaret etmek böyle kolay olmamalı.” yazarken karşılığında “böyle bir fotograf için insanları mahkemeye veririm diye tehdit mi ediyorsunuz? sizin mizah anlayışınız yok mu?” yorumları gelmeye başladı.

“Zeyneb” adlı kullanıcı ise “özrünün gerekçelerini renkli cümlelerle sıralamayı ihmal etmedi: “Google’a girip bu gorseli buldum, kusura bakmayin dememin sebebi de savcilkla ugrasmamak icindi haksiz yere icerde olanlara benzemek istemem... kendi halinde bir ogrenci oldugum icin geri vites yapmak durumunda kaldim savcilikta degil okulda olmak isterim... Melih gokcekten ozur dilemek zorunda kaldim savciliga verir diye ya gercekten kendimi bi kanalizasyon cukuruna atmak istiyorum” tweetlerini de özrünün arkasından sıraladı.

GÖKÇEK İREM'İN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI

Melih Gökçek bugün Twitter'da İrem Aksoy'un ifade vereceği yönündeki haberlere tepki gösteren vatandaşlara o kadar da masum değil diyerek genç kızın fotoğraflarını paylaştı.


Business News