Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

'Bu topraklarda öleceğiz'

Nasıra'da ırkçı bir İsrailli'nin saldırısına uğrayan Arap kadın, "Bu olaylar bizi yıldıramaz. Ölene kadar kendi topraklarım...

Nasıra'da ırkçı bir İsrailli'nin saldırısına uğrayan Arap kadın, "Bu olaylar bizi yıldıramaz. Ölene kadar kendi topraklarımızda yaşayacağız" dedi.
1957 yılında İsrail tarafından, bir Arap şehri olan ve aynı zamanda İsa'nın doğum yeri olarak da bilinen Nasıra'ya karşı bir Yahudi şehri olarak inşa edilen Nasıra İllit'te 57 yaşındaki Ulad İssa ile 27 yaşındaki kızı ırkçı bir saldırıya maruz kalmışlardı. İssa, Yedioth Ahronot'a konuştu.
İddiaya göre, İssa ile kızı postaneye doğru giderlerken 3 tane İsrailli genç ikiliye sözlü tacizde bulundu. İssa kendilerine, "İğrenç Arap, git buradan, burası bizim ülkemiz" dediklerini aktarırken, "Şimdi burada tekrar edemeyeceğim daha ağır sözler de sarf ettiler" dedi. İssa, gençlerden bir tanesinin kendilerine tükürdüğünü de kaydetti.
İssa, ailesiyle birlikte 20 yıldan fazla süredir Nasıra İllit'te oturduklarını belirtirken, bu olayın ırkçılıkla ilk kez karşı karşıya gelişi olmadığını da vurguladı. 57 yaşındaki kadın, kendi evlerine misafirliğe gelenlerin de ırkçı sözlerden nasibini aldığını, ırkçıların onlara da tükürdüğünü, özellikle örtülü kadınlara yönelik saldırılan olduğunu söyledi.
"Irkçılık yok edilmelidir" diyen İssa, 23 yıldır Nasıra İllit'te oturduklarını ve komşularıyla hiçbir sorun yaşamadıklarını belirtti. İssa, "bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz" derken, Arapların ve Yahudilerin bir arada barış içerisinde yaşamaları için farkındalıkların artırılması gerektiğini savundu.
(soL - Dış Haberler)

SON YAZIDAN