Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Cemil Çiçek'i protesto etti, yurttan atıldı ve bursu kesildi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i Musta Kemal'in Gençliğe Hitabesini okuyarak protesto eden Gazi Üniversitesi öğrencisi Sinem Gülcan, hem ...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i Musta Kemal'in Gençliğe Hitabesini okuyarak protesto eden Gazi Üniversitesi öğrencisi Sinem Gülcan, hem kaldığı yurttan atıldı hem de bursu kesildi. Gülcan, mahkeme kararıyla yurda dönmeye hak kazanırken, olay CHP’li Mahmut Tanal’ın soru önergesiyle Meclis’e taşındı.
Gazi Üniversitesi öğrencisi ve TGB üyesi Sinem Gülcan, geçen yıl 22 Şubat'ta TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Gazi Üniversitesi ziyareti ve bu ziyaret sırasında kendisine verilen fahri doktora töreninde Mustafa Kemal'in Gençliğe Hitabesini okuyarak protesto etmişti.
Olayın ardından Sinem Gülcan’nın, Kredi Yurtlar Kurumu ile ilişiği kesilerek kaldığı Nene Hatun Kız Öğrenci yurdundan atıldı ve bursunun kesildi.
Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bir yazıyla yurttan atılan Gülcan, 18 Haziran 2012 tarihinde Kredi Yurtlar Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü’ne itirazda bulundu. Kararın, Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanması üzerine Ankara 13. İdare Mahkemesi’ne cezasının iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açan Gülcan, yurda dönmeye hak kazandı.
“Huzuru bozan, aşırılıklar içinde olanlar varsa elbette ki onlarla yollarımızı ayırırız”
Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın verdiği soru önergesini sözlü olarak cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olayı doğruladı.
Olayı bir soru önergesiyle Meclis’e taşıyan CHP’li Tanal’a cevap veren Bakan Kılıç, “Diğer gençlerimizin huzurunu bozan birtakım uygulamalar ya da aşırılıklar içinde olanlar varsa, elbette ki o gençlerimizle de yollarımızı ayırmak gibi bir vazifemiz var” şeklinde konuştu.
Mustafa Kemal'in Gençliğe hitabesinin okunmasını içeren protestoyu “huzur bozan bir eylem” olarak tanımlayan Kılıç şunları ifade etti:
“İzinsiz gösteri ve toplantı düzenlemek, eylem yapmak fiillerinden dolayı, bahse konu öğrenciye yurttan süresiz çıkarma cezası verildiği doğrudur. Biz, gençlerimizi, yurt dışına çıkarmak değil, bilakis yurtta tutmak yönünde bir çaba sarf ediyoruz ama elbette ki yurdun genel asayişini, diğer gençlerimizin huzurunu bozan birtakım uygulamalar ya da aşırılıklar içinde olanlar varsa, elbette ki o gençlerimizle de yollarımızı ayırmak gibi bir vazifemiz var.”

SON YAZIDAN