Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Cenazede ahlak dersi vermeye kalkan imamı aileler kovdu

Yalova-Bursa karayolunda dün gece meydana gelen trafik kazasında yaşamlarını yitiren Yalova Üniversitesi öğrencileri Sıla Daşdemir ve B...

Yalova-Bursa karayolunda dün gece meydana gelen trafik kazasında yaşamlarını yitiren Yalova Üniversitesi öğrencileri Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum'un cenazelerinin teslim alınması sırasında konuşan din görevlisinin kullandığı sözler tepkiye neden oldu.
Yalova- Bursa karayolunda dün gece meydana gelen trafik kazasında yaşamlarını yitiren Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum'un cenazeleri, yapılan otopsi sonrası aileleri tarafından teslim alındı.
Yurt'un haberine göre, cenazelerin araca konulması sırasında dua eden din görevlisi Ahmet Yavuz'un konuşması sırasında kullandığı sözler tepkiye neden oldu.
Ailelerin çocuklarını uzak şehirlere okuması için gönderdiğini söyleyen Yavuz, kötü alışkanlıklardan uzak durulması yönünde uyarıda bulundu. Daşdemir ve Karakurum'un arkadaşları, cenaze sırasında böyle bir konuşmanın yeri olmadığını belirterek Yavuz'a tepki gösterdi. Tartışma yakınların da tepkisiyle devam etti. Tepkiler üzerine konuşmasını dua etmeden kesen din görevlisi Ahmet Yavuz kalabalıktan uzaklaştırıldı.
Din görevlisi Ahmet Yavuz, konuşmayı hastaneye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım'ın istediği üzerine yaptığını belirterek, "Rektör Yardımcısı bana, 'Üniversitede tören yapamayacağız. O yüzden burada bir kaç şey söyler misin?' diye rica etti. Ben de konuşma yaptım. Yoksa sadece dua edip gönderecektim" dedi.
Ahmet Yavuz'un, "Konuşmamı o istedi" dediği Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım ise iddiaları kabul etmedi. Prof. Dr. Yıldırım, din görevlisini tanımadığını, kendisine böyle bir konuşma yapması için teklifte bulunmadığını açıkladı.

SON YAZIDAN