Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Chavez son yolculuğa uğurlandı

Venezuela'nın halkçı Devlet Başkanı Hugo Chavez, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Venezuela hükümeti, Chavez'in cenazesinin L...

Venezuela'nın halkçı Devlet Başkanı Hugo Chavez, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Venezuela hükümeti, Chavez'in cenazesinin Lenin, Ho Chi Minh ve Mao gibi mumyalanarak halkın ziyaretine açılacağını açıkladı.
Venezuela'nın sosyalist Devlet Başkanı Hugo Chavez bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Ölüm haberinin alınmasının ardından, ülkenin dört bir yanından başkent Karakas'a akın eden Venezuelalılar, liderlerini son bir kez daha görmek için Asker Akademi'yi ziyaret etmeye devam ediyor. Alınan bilgilere göre, sadece dün yaklaşık 2 milyon Chavez taraftarı sosyalist liderin camdan bir tabutun içindeki askeri üniformalı cenazesini görmek için Venezuela Askeri Akademisi'ndeydi.
İran'dan Küba'ya dünya liderleri törende
İki gün önce geçirdiği ağır bir kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman sosyalist liderin bugün yerel saatle 11.00'da düzenlenecek cenaze törenine, milyonlarca seveninin yanı sıra Latin Amerika ve dünya genelinden en az 50 ülke temsilcisinin katılacağı bildirildi.
Cenaze törenine katılmak için bugün erken saatlerde Krakas havalimanına inen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Venezuela Devlet Televizyonu'na yaptığı açıklamada “O, dünyada ve bölgede bütün devrimcilerin ve özgürlük mücadelesi verenlerin yakın bir dostuydu” dedi.
Küba lideri Raul Castro, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Krichner, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Uruguay Devlet Başkanı Jose Mejicia'nın cenaze öncesinde Karakas'a vardıkları ve ülkede iki gündür devam eden Chavez anmasına katıldıkları bildirildi.
Chavez mumyalanacak
Öte yandan, Venezuela Devlet Başkan yardımcısı ve geçici olarak devlet başkanlığı görevini üstlenen Nicolas Maduro, cenaze töreni öncesi devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, “Kumandanımızın cenazesini halka her zaman açık olabilmesi için mumyalamaya karar verdik. Aynı Hoşimin, Lenin, Mao Zedung gibi..." diye konuştu.
Maduro, Chavez'i "ölümsüzleştirmek" için mumyalanarak cam bir tabutta sergileneceğini ve sevenlerinin herzaman onunla olabileceğini ifade etti.

SON YAZIDAN