Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

DİSK: Yoksul halkların umudu Chavez’i unutmayacağız!

DİSK Yönetim Kurulu, "21. Yüzyıl için Sosyalizm" sloganın önde gelen temsilcilerinden Chavez'i ve eşit ve özgür bir dünya ...

DİSK Yönetim Kurulu, "21. Yüzyıl için Sosyalizm" sloganın önde gelen temsilcilerinden Chavez'i ve eşit ve özgür bir dünya için verdiği mücadeleyi unutmayacağını açıkladı.
DİSK Yönetim Kurulu, devrimci lider Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesi üzerine bir basın açıklaması yayınladı.
DİSK Yönetim Kurulu, "21. Yüzyıl için Sosyalizm" sloganıyla 1998'den itibaren Venezuela Devlet Başkanlığı yapan, ülkesinde Bolivarcı Devrim’in sosyalist reformlarını uygulayan; emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinde komünal konseyler ve işçilerce yönetilen kooperatifler kurup, bir dizi toprak reformunu hayata geçirerek, önemli sanayileri kamulaştıran Chavez'in, aramızdan ayrılmasından derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.
ABD emperyalizmine kafa tutan Chávez’in, yalnızca Venezuela halkının değil emperyalizmin hedefindeki tüm yoksul halkların umudu olduğunu vurgulayan DİSK, uyguladığı politikalarla Chavez’in ülkesinin bağımsızlığı ve demokratikleşmesi için neo-liberalizme karşı somut bir alternatif oluşturduğunun altını çizdi.
Yoksul halkların umudu olan Chavez’i ve verdiği mücadeleyi unutmayacağını belirten DİSK, şunları ifade etti:
“Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi'nin (PSUV) lideri Hugo Rafael Chavez, Venezuela halkının yüz yüze olduğu yoksulluk, açlık, cehalet, barınma, çalışma ve kadın hakları gibi sorunlarının çözümünün kapitalist sistem içinde kalınarak sağlanamayacağını vurguladığı ve etkin politikalar oluşturduğu için emperyalizmin Latin Amerika’daki hedefi ve yoksul halkların ise umudu haline geldi.
Adaletli, eşit ve özgür bir dünyanın ancak sosyalizme açılarak gerçekleştirilebileceğini savunan ve ölümüne kadar da mücadeleden taviz vermeyen Hugo Chavez’i unutmayacağız!”

SON YAZIDAN