Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Fotograf Meraklılarının Şehri : Bangkok

Tayland’ın başkenti Bangkok, Tayland Körfezi yakınlarında yer alıyor. Ülkenin en kalabalık kenti olan Bangkok, ekonomi, politika, kült...

Tayland’ın başkenti Bangkok, Tayland Körfezi yakınlarında yer alıyor.

Ülkenin en kalabalık kenti olan Bangkok, ekonomi, politika, kültür, ticaret, eğitim ve ulaşım merkezi. Güney Asya'nın kalbinde yükselen kent, yine Güney Asya'nın en önemli ekonomi ve finans merkezi.

Sahip olduğu çok sayıda kültürel mekan Bangkok'u dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri haline getiriyor. Batıya ayak uydurmuş bu modern kent, gösterişli ve heybetli bir görünüme sahip. Çok sayıda tapınak, Buddha heykelleri ve Kraliyet yapıları kentin eski ve özgün yönünü ortaya koyuyor.

 “Melekler Şehri” denildiği gibi “Güleryüzlü İnsanlar Şehri” ve “Tapınaklar Şehri” diye adlandırılan Bangkok’u bir de kendi gözümle gördükten sonra bunların yanısıra “Fotografçılar Şehri”de denebilir diye düşündüm.
Bangkok herkesin ilgisini çekecek bir şehir ama fotograf meraklılarının özellikle görmesi gereken bir yer. Tapınaklar, gündelik yaşam ve portreleri ile fotograf çeken herkesi büyüleyebilecek renklilikte ve hareketli bir kent.

 Hemen belirtmeliyim ki herkes fotoğraf çektirmekten hoşlanıyor ve pek itiraz eden olmuyor. Bu da porter çekmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat oluşturuyor. Ben özellikle yüzer markette yaptığım çalışmaya doyamadım desem yeri var. Bu hafta size Bangkok deneyimlerimi anlatacağım. Sedventure ile kendinize özel bir Bangkok seyahati organize edebilir ve hatta biraz da uzun kalırsanız bir sergi bile açabilecek kadar fotografla dönebilirsiniz.

Bangkok’da başta ulaşım olmak üzere herşeyin çok uygun fiyatlı, insanların güleryüzlü ve yardımsever olduğunu hemen belirtmeliyim. Bu iki özelliği nedeni ile şehrin her yerini kolaylıkla bulabildim ve çok keyifli günler geçirdim.
Bangkok’da gezip görülecek çok şey var ama benim özellikle bir kaç önerim olacak. Yüzer market hayatınızda göreceğiniz en ilginç yerlerden biri. Şehre biraz mesafesi var ama gittiğinize kesinlikle değecek. Ayrıca yazımda listelediğim tapınakları mutlaka görmelisiniz çünkü onlar da eşi benzeri bulunmayan yapılar. Bangkok’da sadece meyve yiyerek bile yaşayabilirsiniz çünkü her yerde bir çok taze meyve satılıyor. Ayrıca Bangkok Marriott Resort Spa otelinin nehir kıyısındaki bahçesinde yapılan müzik ve dans gösterileri size Bangkok’u daha güzel hissettirecek.

Uzakdoğu denildiğinde akla ilk gelen kentlerden biri Bangkok. Aynı zamanda Tayland'ın en büyük, kalabalık şehri. Kent, Chao Phraya Nehrinin doğu yakasında, Tayland Körfezi'nin yanında 1782 yılında Kral I. Rama tarafından kurmuş. Bugün artık Güneydoğu Asya'nın en hareketli kentlerinden biri. Oldukça kalabalık nüfusuna rağmen dünyanın her ülkesinden insanın akınına uğrayan kent turistik açıdan da populer. Kentin adı Taycada da Melekler Şehri olarak anılıyor. Gerçekten de kentte bulunan binlerce ve rengarenk tapınak belki de insanda bu duyguyu uyandırılor olabilir. Bangkok’de neredeyse adım başı karşınıza çıkan tapınaklarda dua edebiliriniz. Günün her saati ciddi bir hareketlilik yaşanan Bangkok’da dışarıdan gelenler için karmaşa gibi görünen bir düzen hakim. Bunu kentte bir süre kalınca anlıyorsunuz.

Evet ilk bakışta insanı iten kendine has kokuları, turuncu renkli giysileri ile sokaklara hakim rahipleri, kanallarda gezen tekneleri ile Bangkok gezilmeye görülmeye değer.
Şimdilerde modern alış veriş merkezleri, lüks otelleri ve binaları ile dikkat çeken kent kurulduğunda oldukça küçük bir ticaret menkeziymiş. Şimdi ise ticaretin kalbi burada atıyor diyebiliriz. Bangkok bir çok açıdan da oldukça ucuz bir yer. Örneğin yarı değerli taşlar, incilerle bezenmiş takıları çok ucuza almanız mümkün.

Yaklaşık 400 tane tapınak olan şehirde bulunan yapıları gezmeden önce Budizm hakkında sizi bilgilendirecek bir kitap okursanız; tapınaklar, heykeller ve birçok yerde rastlayabileceğiniz rahiplere çok daha anlamlı ve farklı bir gözle bakabilirsiniz.

Bangkok görülecek yerler

Önemli Tapınaklar :
Grand Palas: Duvar resimlerine ilgi duyuyorsanız mutlaka görün.

What Pho : 46 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğinde olan Budha heykeli görülmeye değer.

What Arun: Yüksek ve dik basamaklı bu tapınak size eşsiz bir Bangkok manzarası da sunacak. Mutlaka çıkın.

Golden Mount: Bu tapınağa gün bsatımında gidin. Manzara sizi büyüleyecek.

Golden Budha: Değeri 190 milyon dolar olan ve 5.5 ton altından yapılmış bu Buda çok etkileyici.

Yüzer pazar

Bangkok kentine 100 kilometre uzaklıkta bulunan bu pazar mutlaka görülmesi gereken bir yer. Bangkok’a gidip de bu pazarı görmezseniz kenti gördüm demek gerçekten mümkün değil. Bu pazara gitmek için yaklaşık bir saat süren bir otobüs yolculuğunu göze almanız lazım. Daha sonra bineceğiniz teknelerle gezeceğiniz kanalda buradaki yaşamı yakından izleyebiliyorsunuz. Burada kanal boyunca sıralanmış evlerin yaşamları size şaşkınlık verici gelebilir. Tayland’lılar burada tüm ayrıntıları ile hayatlarını sergiliyor. Daha sonra göreceğiniz yüzer carşıda yiyecekten hediyelik eşyalara kadar her şey var. Sebzeler, rengarenk meyveler, kızartma kokuları ile dolmuş tekneler bu pazarın sıradan görüntüleri. Burada bazen teknelerin içinden alış veriş yapılabiliyor bazen de tekneden inerek kıyıdaki platformlar üzerindeki dükkanlardan alışveriş yapılıyor. Özellikle belirtmek gerekirse burada mutlaka pazarlık yapmak lazım.

Çin Mahallesi

Bangkok’daki en ilgi çekici yerlerden biri de Çin mahallesi. Burada sokaklar çok kalabalık ama mahallede bulunan dükkanlara girmeşi başarırsanız ürünlerin oldukça ucuza satıldıklarını göreceksiniz. Mahallenin 200 yıllık bir tarihi olduğu da söyleniyor.

Siyam Meydanı

Bangkok’ta modern alışverişin merkezi olarak bu meydan Kabul ediliyor. Zaten Güneydoğu Asya’nın en büyük alışveriş merkezi olan Mah Boon Klong da burada yer alıyor. Ve dolayısıyla kentteki gençler, turistler, alışveriş yapmayı sevenler bu meydanı mutlaka ziyaret ediyor.

Ne yenir

Tayland acı, ekşi, tatlı, baharatlı yiyeceklerle, deniz ürünleri, egzotik meyveler, sos ve çeşni ile anılıyor. Bu mutfakta kırmızı biber, nane, misket limonu, yer fıstığı, Hindistan cevizi başta olmak üzere bu gibi tatların karışımından oluşan farklı lezzetler sunuluyor. Denemenizde fayda var.

Kişiye Özel Turlar için Sedventure : 0212 230 03 36
Halka Açık Turlar için : Setur : 0216 444 0 738

 Süha Derbent-PAZAR VATAN







SON YAZIDAN