Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Hacettepe'de 17 öğrenci yurttan atıldı

Hacettepe Üniversitesi’nde olağanüstü hal devam ediyor. Hafta başından beri rektör ve faşistlerin işbirliği ile süren provakasyonlar so...

Hacettepe Üniversitesi’nde olağanüstü hal devam ediyor. Hafta başından beri rektör ve faşistlerin işbirliği ile süren provakasyonlar sonucunda Hacettepe yurtlarında kalan 17 öğrenci hukuksuz bir şekilde yurttan atıldı
Hacettepe Üniversitesi’nde ülkücü bir faşistin üniversitelilere bıçak çekmesi ile başlayan ve polis saldırısı ile devam eden sürece 17 öğrencinin yurttan atılması eklendi. Hafta başında yaşanan polis saldırısı sonucunda üniversitelilerin yaşanan saldırıları kınamak için düzenledikleri yürüyüşe karşı üniversite iki gün boyunca tatil edilmişti.
Yurtlar boşaltılmaya başlandı
Üniversitenin iki gün tatil edilmesi sonucu yurtlarda “Okula ülkücüler gelecek, yurdu basacak” söylentileriyle birlikte birçok öğrenci yurdu boşaltmaya başladı. Yurtların boşaltılmasının ertesi gününde rektörlük tarafından üniversitelilere verilen tebligatlarda aralarında Öğrenci Kolektifleri üyesi olan 2 kişinin de bulunduğu 17 öğrencinin yurttan atıldığı belirtildi.
Soruşturma bile başlatılmadı
Yaşanan saldırıların hemen sonrasında soruşturma dahi başlatılmadan üniversitelilere yurttan atıldıklarına dair tebligat gönderildi. Tebligatı alan öğrencilerin de hemen eşyalarını toplayarak yurttan ayrılmaları istendi.
Kaynak: Kolektifler.net

SON YAZIDAN