Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Halkevi dostlarından mesaj var

Halkevleri’nin 81. yılında binlerin buluştuğu Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen “Karanlığa Meydan Okuyoruz” şenliğinde sahne alan...

Halkevleri’nin 81. yılında binlerin buluştuğu Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen “Karanlığa Meydan Okuyoruz” şenliğinde sahne alan Halkevi dostu sanatçılara bu buluşmaya dair düşüncelerini sorduk
yarayici
Hilmi Yarayıcı: Son zamanlarda anti demokratik uygulamalar yaşanmakta. Özellikle buna karşın çok anlamlı, çok sağlıklı, çok kalıcı çalışmalar yürüten bir kurum. Öyle bir kurum ki 81 yıllık bir geçmişi bir tarihi var. Sosyal, siyasal, kültürel anlamda bu ülkede birçok şeyin önünü açmış bir kurum. Çok önemsiyorum Halkevlerini. Ortak paydada buluştuğum birçok işe imza atıyorlar. Barınma hakkı diyorlar, herkese eşit ve parasız eğitim diyorlar, sağlık diyorlar. Eşit işe eşit ücret diyorlar. Eşit yurttaşlık hakkı diyorlar. Bütün bu talepler bizim yaşamımızın her alanında dile getirdiğimiz talepler. Bu ülkede gerçekten demokrasiden, bağımsızlıktan, eşitlikten, özgürlükten yana bir yürek çarpıyorsa Halkevleri’yle birlikte onların mücadelesiyle çarpıyor. Onun için, nice 81 yıllara diyorum.
Zuhal Olcay
Zuhal Olcay: Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun diye buradayız. Bu etkinlik için yürekten tebrik ediyorum Halkevleri’ni.
İlk şarkınız ‘Yüzünü dökme küçük kız’ı söylerken sahnede de kadın cinayetleri haberleri ekrana geldi. Son günlerde kadına yönelik şiddet ve az önce videoda izlediğimiz gibi kadınların mücadelesi giderek ön plana çıkıyor…
Kadınların sesleri daha çok çıkıyor ama daha da fazla çıkması lazım. Bizim artık yüzümüzü dökmek değil sesimizi çıkarmamız lazım ve bütün bu kadınla ilgili politikaların çok daha ciddi ele alınması ve süratle çözüme gidilmesi gerekiyor. Bunun çözümü eğitimden başlayacak ama cezalar caydırıcı olmalı, yaptırımlar getirilmeli. Kadınların uğradığı aşağılanma, saldırılar ve ölümler gerçekten çok üzücü.
Xero Abbas
Xero Abbas: Türkiye’de yeni gelişmeler oldu. Ben siyasetçi değil sanatçıyım. Her insan barışı istemelidir. Bu gece için çok keyifliyim. Bundan sonra Türk Kürt kardeşçe yaşayacağız. Tüm Türkiye hepimize yeter, umudumuz o barış gelsin. Her şey bundan sonra iyi olacak.
Sevcan Orhan
Sevcan Orhan: Öncelikle çok teşekkür ederim. Halkevleri bizim soluk alabildiğimiz yerler. Böyle keyifli güzel organizasyonları yapıp kitleleri bir araya getirmesi çok güzel. Burada olduğum için gurur duyuyorum. Buraya gelen her insan çok kıymetli benim için. Halkevleri’nin bu toplumun ezilen, dışlanan, ötekileştirilen her kesiminin yanında olduğunu bildiğim için gönül rahatlığıyla geldim. Çok mutluyum. Umarım böyle dalga dalga büyüyerek yolumuza devam ederiz diye düşünüyorum. Nice 81 yıllara. Bize Halkevleri’nin düşüncesinde birçok kurum lazım. Halkevleri çok büyük bir boşluğu dolduruyor. Giderek büyüyor, eylemleri daha fazla ses getiriyor. Her dönem belli zorluklarla karşılaşmış ama yılmadan devam ediyor. Yolumuza ışık tutuyor.
İsmail Altunsaray
İsmail Altunsaray: Dünyadaki tüm halkların kardeşliği ve bağımsızlığı için buradayız. Bugün onlar için türkü söyleyeceğiz. Dünyanın özgürleşmesi, kültürlerin bozulmadan sınırların kalkmasından yanayız. O yüzden buradayız. Halkevleri’nin faaliyetlerini dile getirmeleri için elimizden geleni yapacağız.
Karmate
Karmate:Bugün bu etkinliği ve bu kalabalığı görmek gerçekten çok güzel her zaman Halkevleri’nin yanındayız. Ankara başkent ama aynı zamanda Halkevleri’nin başkenti. Daha nice 81’inci yıllara.
marsis-
Marsis: Burada olmaktan dolayı gerçekten mutluyuz. Özellikle bugünlerde nefretin ve kinin ortada olduğu daha doğrusu üzerimizde olduğu bugünlerde hep birlikte ses çıkarmamız, alanlarda olmamız, sokağa çıkmamız gerekiyor. Bugün burada barış için şarkı söyleyeceğiz.
Halkın muhalefetini örgütlemek çok önemli. Özellikle biz burada olmaktan dolayı gururluyuz. Sokak önemli. Sokağa çıkıp sokakta kendimizi var etmek lazım. Halkevleri de bunu yapıyor.
neyse-
Neyse: Yoldaşlarla bir aradayız. Bu da muhalefetin bu kadar üzerine gelinen bir ortamda bir oksijen çadırı etkisi yaratıyor. Hala bir şeyler yapabiliyor olmak çok güzel.
Biz baskı düzeni içindeyiz ve kendimizi iyi hissetmemiz için müzik önemli. Daha iyi şeylerin olabileceğini söyleyen ve söylemekte direten sanatçıların olması önemli.
Binlerce kişinin bir araya gelip aynı türküleri söylediği bir etkinlik. Bu tür etkinlikleri sürdürmek gerekir. Bu tür etkinlikler genelde sponsorlu yapılır. Böylesi bir etkinliği Halkevleri’nin kendi özgücüyle yapması bizi gerçekten gururlandırdı.

SON YAZIDAN