Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Halkevleri 81. Yıl Şenliği 23 Mart’ta!

Halkevleri 81. yılını Ankara’da dev bir şenlikle kutlayacak. AKP’ye meydan okuyanlar 23 Mart Cumartesi saat 17.00’da Arena Spor Salonu’...

Halkevleri 81. yılını Ankara’da dev bir şenlikle kutlayacak. AKP’ye meydan okuyanlar 23 Mart Cumartesi saat 17.00’da Arena Spor Salonu’nda buluşacak. On binlerin katılacağı şenlikte AKP karanlığına meydan okunacak, şarkılar barış için söylenecek
konserafis80. yılını İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda 25 bin kişinin katıldığı bir şenlikle kutlayan Halkevleri, 81. yılını da Ankara’daki benzer bir etkinlik ile kutlayacak. “Ankara buluşuyor, kuşaklar söylüyor” sloganıyla 23 Mart Cumartesi günü Ankara’nın en büyük kapalı salonu Arena Spor Salonu’nda farklı kuşak ve yelpazeden 12 sanatçı sahne alacak, çok sayıda aydın, yazar ve şair Ankaralılar ile bir araya gelecek. Milyonların eşitlik, demokrasi, özgürlük ve barış talepleri “Karanlığa meydan okuyoruz” diyenlerce haykırılacak.
Barış için söyle
4+4+4 karanlığına karşı öğretmenler, veliler ve öğrencilerle birlikte eğitim hakkı mücadelesini yükseltenler, Sağlıkta Dönüşüm’e karşı “Sağlık haktır” diyenler, doğanın ve kentlerin talan edilmesine karşı direnenler, insanca bir yaşam talep edenler, yaz okullarıyla umudu büyütenler, Halkevleri’nin 81’inci Yıl Şenliği’nde şarkılarını “barış için” söyleyecek.
AKP’nin bir yandan medya aracılığıyla “barış” havası estirdiği, diğer yandan kendi çözümünü Kürt halkına dayattığı bir süreçte halkın gerçek barış talebini taşıyacağı şenlikte on binler karanlığa meydan okuyacak.
1932’deki kuruluşundan bu yana iki kez kapatılan, defalarca saldırı altında kalan, yönetici ve üyeleri yargılanan, varlıklarına el konulan fakat bu ülke topraklarına saldığı kökten beslendiği için her seferinde yeniden ayağa kalkan Halkevleri, şarkılarını barış için söyleyenleri, karanlığa meydan okuyanları bu büyük buluşmaya çağırıyor.
‘Tarihimiz, meydan okuma tarihi’
Halkevleri Kültür Sekreteri Mustafa Eberliköse, şenlikle ilgili olarak Sendika.Org’a konuştu. 81 yıllık tarihi boyunca Halkevleri’nin üzerindeki baskının hiçbir dönem eksik olmadığını söyleyen Eberliköse, “Halkevleri’nin tarihi medyan okumalar tarihidir. AKP karanlığına da bu biliçle meydan okuyoruz” dedi.
Onlarca sanatçının maddi bir beklentiye girmeksizin Halkevleri’nin yanında olmasından gurur duyduklarını ifade eden Eberliköse, görkemli bir şenlik için Ankara’da titiz ve hummalı bir çalışma yürütüldüğünün de altını çizdi.
AKP iktidarının halkın en temel haklarını gasp ettiği, insanca bir yaşam talebine zulümle karşılık verdiği, şovenist ve gerici politikalarla karanlığı simgelediği bir dönemden geçildiğini dile getiren Eberliköse, böyle bir şenlikte buluşmanın sokaklarda, alanlarda meydan okuyanlara cesaret vereceğini belirtti.
Ankara Buluşuyor, Kuşaklar Söylüyor
“Ankara buluşuyor, kuşaklar söylüyor” sloganıyla düzenlenen 81’inci yıl şenliğinde sahne ilk olarak bu topraklarda yaşayan halkların acılarından, sevinçlerinden ve kardeşliklerinden beslenen halk dansları gösterisiyle Nefes Dans ve Müzik Topluluğu’nun olacak.
Karadeniz’in sevilen gruplarından, “Karadeniz’in içinden gelenler, içinden Karadeniz gelenler” diyen Marsis Ankaralılarla buluşacak.
“Dünyada sevdiğim ne varsa sevdadan yana” diyen, yıllardır isyanın, özgürlüğün şarkılarını eksik etmeyen Hilmi Yarayıcı şarkılarını on binlerle birlikte söyleyecek.
Kendisi de Halkevleri’nde yetişen ve Halkevleri’nin yetiştirdiği yüzlerce çocukla İstanbul’da unutulmaz anlar yaşatan Yavuz Bingöl, Ankara’da da sahnesini Halkevleri Çocuk Korosu ile paylaşacak. Milyonlara sevdirdiği türküleri çocuklarla birlikte dillendirecek olan Bingöl, “Barış için söyle” sloganına uygun olarak yazdığı bir barış şarkısını da ilk kez Halkevleri 81’inci Yıl Şenliği’nde okuyacak.
Genç yaşında Anadolu’nun bağrından çıkan türküleri bizlerle tekrar buluşturan son albümünde “Zemheriden ötesi bahar” diyen Sevcan Orhan umudun türkülerini, “Karadeniz kültürünün müziğini icra edebilmek; özveri, en önemlisi sorumluluk gerektirir” diyerek müzik yolculuklarına başlayan Karadenizli grup Karmate Karadeniz’in hırçın dalgalarını Arena Spor Salonu’na taşıyacak.
İlk albümü İncidir ile kısa sürede türkü severlerin beğenisini toplayan, Muharrem Ertai, Musa Eroğlu, Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali gibi ustaların izinden giden İsmail Altunsaray, barış için söylenecek şarkılara Anadolu’nun en sevilen bozlaklarını katacak.
Sanatın susturulmaya çalışıldığı bir dönemde muhalif duruşunu hiç kaybetmeyen, sanata dönük baskılara karşı her türlü toplumsal muhalefet eyleminde yer alan, başarılı oyunculuğunun yanı sıra güzel sesiyle de beğeni toplayan Fırat Tanış, 23 Mart’ta Ankara’da olacak.
“Hayata lirik soldan bakan”, Hopa davasındaki mahpuslara adadığı şarkılarla Ankaralıların beğenisini toplayan rock grubu Neyse de büyük buluşmada yer alacak.
Sanat yaşamına onlarca tiyatro oyunu, sinema filmi, televizyon filmi, ödülü ve şarkıyı sığdıran Zuhal Olcay 23 Mart’ta Ankara’da olacak.
Grup Baran ile başladığı müzik serüveninde Bekle Bizi İstanbul, Seviyorum Seni, Asi ve Mavi gibi şarkılarını milyonlara ezberleten Onur Akın da barışı sanatıyla buluşturacak.
Etkinlikte son olarak Kürt müziğinin son dönemde en sevilen isimlerinden Xero Abbas, Ankara’da ilk defa sahne alacak ve şarkılarını barış için, kardeşlik için söyleyecek.
Sanatçıların yanı sıra Can Dündar da 23 Mart Cumartesi günü karanlığa meydan okuyanlarla birlikte Ankara Arena Spor Salonu’nda olacak.
Ayrıntılı bilgi ve iletişim için 0312 419 2717 numaralı telefondan ya da bilgi@halkevleri.org.tr adresinden Halkevleri Genel Merkezi’ne ulaşılabilir, şenlik için hazırlanan http://www.halkevleri.org.tr/halkevleri-81-yil-senligi sayfası ziyaret edilebilir.

SON YAZIDAN