Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

İKİSİ DE AYNI GÜN "HASTALANDILAR(!)"... NE TESADÜF(!)

BDP Eş Başkanı Demirtaş ve Başbakan Erdoğan'ın birer gün arayla rahatsızlanmasının ve grup toplantılarının iptal edilmesinin perde ...

BDP Eş Başkanı Demirtaş ve Başbakan Erdoğan'ın birer gün arayla rahatsızlanmasının ve grup toplantılarının iptal edilmesinin perde arkasında yatan nedene Rotahaber ulaştı. İki liderin de, ortamın gerilmesini önlemek için İmralı notlarını sızdıranı açıklayacakları gün böyle bir yola başvurduğu öğrenildi.

İKİ LİDER DE HASTALANMADI

BDP lideri Demirtaş Cumartesi günü yaptığı açıklamada ,İmralı notlarını BDP üzerinden sızdıran kişiyi Salı günü yapılacak grup toplantısında açıklayacağını belirtmişti. Bu açıklamanın ardından tüm gözler bugünkü grup toplantısına çevrilmişti. Ancak dün Demirtaş'la ilgili partiden sürpriz bir açıklama geldi ve Demirtaş'ın rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın göğsündeki ağrı ve sıkışma nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, geceyi hastanede geçireceği açıklandı. Bugün ise BDP'nin yapacağı grup toplantısına dakikalar kala toplantının iptal edildiği bildirildi.

ERDOĞANIN DA RAHATSIZLANDIĞI AÇIKLANDI

BDP cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, sürpriz bir açıklamada bugünkü grup toplantısında İmralı notlarını sızdıranı açıklaması beklenen Başbakan Erdoğan cephesinden geldi.

Başbakanlık kaynakları, AK Parti'nin bugün TBMM'de gerçekleştirilecek grup toplantısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçirdiği soğuk algınlığı nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

DEMİRTAŞ VE ERDOĞAN SUSMAK İÇİN BÖYLE BİR YOL SEÇTİ

Rotahaber, Erdoğan ve Demirtaş'ın tam da İmralı notlarını sızdıranı açıklayacakları gün hastalanmasının ardından yatan nedene ulaştı. Başbakanlık kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, Başbakan Erdoğan ve BDP lideri Demirtaş aslında hastalanmadı. İki lider de bugün yapılacak sızdırma açıklamalarıyla ortamın gerilmemesi ve sürecin zarar görmemesi için böyle bir yol seçti ve grup toplantılarını iptal etti.

Toplantıların iptal edilmesinin arkasındaki bir diğer nedeni de, yapılacak açıklamalar sonrasında PKK'nın yarın serbest bırakacağını açıkladığı tutsakları bırakmaktan vazgeçmesinin önüne geçmek. Açıklamalar sonrasında ortamın gerilmesi halinde PKK'nın böyle bir adım atabileceğini hesaplayan BDP ve AK Parti, bunun da sürece zarar vereceğini dikkate alarak, susma kararı aldılar. Bu karar doğrultusunda hastalıklar bahane edilerek grup toplantıları iptal edildi.

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, BDP'ye 'Sızdıranı açıklayın, yoksa ben açıklarım" diyerek bugün yapılacak Grup toplantısını işaret etmişti. BDP lideri Demirtaş da Erdoğan'ın bu çıkışı üzerine Cumartesi günü bir açıklama yapmış ve İmralı notlarını BDP üzerinden sızdıranı bugünkü Grup Toplantısı'nda açıklayacağını belirtmişti.ROTAHABER

SON YAZIDAN