Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İşçi değil köle çalıştırıyorlar!

Oldukça ilginç mimarilere sahip stat projeleri ve 'sınırsız' maddi kaynakların varlığıyla FIFA'yı etkileyip 2022 Dünya Kupas...

Oldukça ilginç mimarilere sahip stat projeleri ve 'sınırsız' maddi kaynakların varlığıyla FIFA'yı etkileyip 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkı kazanan Katar, stat yapım çalışmalarına son dönemde iyice hız verdi.

Ancak maddi imkanların oldukça yüksek seviyede olduğu bu petrol zengini ülkede Dünya Kupası için yapılan hazırlıklar için çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ise yürek burkan cinsten...

Uluslararası Ticaret Birliği Konfederasyonu (ITUC) heyetinin Katar'a yaptığı bir ziyarette ortaya çıkan gerçekler şöyle:

- İşçilerin saatlik ücreti 0,78 euro
- İşçilerin kaldıkları odalar çok küçük ve havasız (Odalardaki sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu söyleniyor)


Şu ana kadar 9 stadın yapımını tamamlayan ve halen 3 stadın restorasyon çalışmalarının yapıldığı Katar hakkında ortaya çıkan bu acı gerçeklere dikkat çekmek için ITUC'un yakın gelecekte bir kampanya başlatmayı planladığı ve bu şartlar düzeltilmediği takdirde FIFA üzerinde 2022'nin ev sahipliğini Katar'dan alması yönünde kamuoyu baskısı yaratmak için çalışmalar yapılacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

SON YAZIDAN