Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de Newroz kutlayanlara saldırı

İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de Newroz kutlamalarına katılan vatandaşlar, kutlama alanından ayrıldıktan sonra faşistler tarafından ...

İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de Newroz kutlamalarına katılan vatandaşlar, kutlama alanından ayrıldıktan sonra faşistler tarafından saldırıya uğradı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.
ANF'nin haberine göre İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de Newroz kutlamalarının ardından dağılan kitleye faşistler taş, sopa ve bıçaklarla saldırdı. Saldırılar sonucunda 3'ü ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaraladı.
İstanbul'da Kazlıçeşme Meydanı'nda kutlanan Newroz'un ardından dağılan gruplara bıçaklarla saldırıldı. Zeytinburnu'nun ara sokaklarında gerçekleşen saldırılarda isimi öğrenilemeyen 6 kişi yaralandı. Durumu ağır olan 2 kişi, Zeytinburnu Avrasya Hastanesi'ne kaldırılırken, bir kişi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 3 kişi ise Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sakarya'da Newroz kutlamalarının ardından alandan ayrılan kitleye taş ve sopalarla saldırı düzenlendi. Yaralananlardan 25 yaşındaki Halil Katak'ın durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Yaralananlar arasında bulunan Özkan Yılmaz, Gökhan Yılmaz, Suna Öztan, Kamuran Yıldız, Recep Yokyazı, Naci Bozkurt’un hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.
Kocaeli'de Newroz kutlamasının ardından şehir merkezine doğru yola çıkan İrfan isimli bir kişi, bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürülerek ayakta tedavi edilen söz konusukişi, ardından ifadesi alınmak üzere polisler tarafından Saraybahçe Polis Karakolu'na götürüldü. Öte yandan ırkçı bir grubun ESP İl Örgütü binası önünde toplandığı ve içeri girmeye çalıştığı belirtiliyor.

SON YAZIDAN