HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İzelman işçisi hakkını arıyor

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası, adına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, ortaya çıkan durumun kabul edilemez olduğ...

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası, adına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, ortaya çıkan durumun kabul edilemez olduğunu söyleyerek, işçilerin zarar göreceğini söyledi. Sarı, “650 üyemizi ilgilendiren hizmet alımı ihalesinin Hanoğlu ve Zigana adlı taşeron firmaya verildiğini Kamu İhale Kurumu’nun kararıyla duyduk. Daha önce 15 bin üyemizle işimize, aşımıza göz koyan her kim olursa olsun örgütlü gücümüzü karşılarında göreceğinin ifadesi olarak, alanlara indik. Biz örgütlü işçiler, ekmeğimize el uzatan kirli ellere asla müsaade etmeyeceğimizi İzmir kamuoyu ile paylaşmıştık. Yine aynı noktadayız” diye konuştu. İzelman çalışanları ise, hakları aramaya devam edeceklerini, gerekirse yine sokağa çıkacaklarını söyleyerek, “Büyüklerin yaptığı hesaplara bizi alet etmesinler. İşimizi de haklarımızı da kimselere teslim etmeyiz” diyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin personel istihdamı için kullandığı yaklaşık 10 bin personeli ile en önemli şirketlerinden biri olan İzelman, kaybettiği dava sürecine itiraz etti. Binlerce kişiyi etkileyecek itirazın sonucu, 30 Nisan’da belli olacak.
Öte yandan, ihaleyi kazanan Zigana-Hanoğlu ortaklığı adına konuşan Avukat Mehmet Güven Çınar da, yaptığı açıklamada personele iş garantisi vermişti. Ankara İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili de olan Çınar, işçiler için değişen bir şeyin olmayacağını dile getirmişti.

Business News