Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Jandarma görevi Kara Kuvvetleri'ne devrediyor

Doğu ve Güneydoğu sınırları görevi Jandarma'dan Kara Kuvvetleri'ne geçti. NTV 'den Özden Erkuş 'un haberine gö...

Doğu ve Güneydoğu sınırları görevi Jandarma'dan Kara Kuvvetleri'ne geçti.
NTV'den Özden Erkuş'un haberine göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birlikler Doğu ve Güneydoğu'da sınır boylarında görev yapan jandarma birliklerinden görevi devralmaya başladı.
Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı birlikler sınır görevinden resmen çekilmeye başlarken, Batı'daki bazı tugaylar sınır görevi için Doğu ve Güneydoğu'ya kaydırılıyor.
Yakın zamana kadar, jandarma birliklerinin büyük bölümü Doğu ve Güneydoğu'da sınır karakollarında görev yapıyordu. Jandarma birlikleri, esas görevi olan "adli kolluk" yerine PKK'nin geçiş yollarının tutulması gibi görevlerde yer alıyordu.
Genelkurmay Başkanlığı'nın uzun yıllardır süren çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte, Jandarma ile Kara Kuvvetleri'nin anayasa ve yasalarla çizilen asli görevlerine dönmeleri için adımlar atılmış oldu.
Sınır görevlerinden çekilen jandarma birliklerinin, yerleşim yerlerine yakın bölgelerde adli kolluk hizmetleri için kurulan karakollara geçişleri yapıldı.
Öte yandan, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı özel birliklerin, daha önceden de olduğu gibi "terörle mücadelede" görev almaya devam edecekleri bildirildi.

SON YAZIDAN