Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Kaçırılanlar İçin Heyet Yola Çıktı

PKK’nin kaçırdığı ve serbest bırakacağı açıklanan kamu görevlilerini Türkiye’ye getirmesi planlanan heyet yola çıktı. bianet'e konu...

PKK’nin kaçırdığı ve serbest bırakacağı açıklanan kamu görevlilerini Türkiye’ye getirmesi planlanan heyet yola çıktı.
bianet'e konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan heyette kendisiyle birlikte Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Hakkari Milletvekili Adil Kurt, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile MAZLUMDER Genel Başkanı Faruk Ünsal'ın yer aldığını belirtti.
Türkdoğan, Şırnak'a doğru yola çıktıklarını orada konaklayacaklarını ve kendilerine haber gelmesi durumunda kaçırılanları teslim almak üzere yola çıkacaklarını aktardı.
Henüz kaçırılanların nereden ve ne zaman alınacağını bilmediklerini söyleyen Türkdoğan, milletvekilleri üzerinden gelen bilgiler doğrultusunda hareket edileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Güler de açıkladı

İçişleri Bakanı Muammer Güler de bugün yaptığı açıklamada, kaçırılan kamu görevlilerinin, oluşturulan bir heyete yarın teslim edileceğini söyledi.
''Heyetin yarın gideceği ve yarın bize teslim edileceği ifade edildi. İnşallah ailelerine kavuşmasını bekliyoruz, ailelerini haberdar ettik'."
Kaçırılanlar şöyle: Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve polis memuru Nadir Özgen. (NV)

SON YAZIDAN