Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Kadına yönelik polis şiddetine Youtube'dan "koruma(?)"

Bir gün önce Başbakan’ın çelişkili konuşmalarını arka arkaya gösteren bir kolaj videoya erişimi engelleyen Youtube, bir gün sonra ünive...

Bir gün önce Başbakan’ın çelişkili konuşmalarını arka arkaya gösteren bir kolaj videoya erişimi engelleyen Youtube, bir gün sonra üniversiteli kadınlara yönelik polis şiddetini de sansürledi


Üniversiteli Kadın Kolektifi üyelerine yönelik Sirkeci Karakolu’ndaki şiddet görüntüleri Youtube tarafından sansürlendi.  Youtube sansürün gerekçesi olarak videonun sitenin hizmet kurallarını ihlal etmesini gösterdi.
Kadına yönelik polis şiddetini gizleyen Youtube’un içeriğinde kanlı şiddet görüntüleri ve kadın bedenini metalaştıran, kadını araçsallaştıran pornografik videolar bulunuyor.
Youtube’da çok daha fazla şiddet içeren görüntülerin bulunması, sitenin bu sansüründe resmi makamların etkisinin olduğu izlenimini doğuruyor. Zira Youtube, tamamen Erdoğan’ın çelişkili konuşmalarından oluşan bir videoyu, hükümetin şikayeti üzerine sansürlediğini açıklamıştı.
Bu sansürle işkenceciye sonsuz tolerans gösterilirken, halkın haber alma hakkı da gasp edildi. Polisin vahşi saldırısına dair bir diğer video ise sendika.tv’de yayımlanmaya devam ediyor. Kaldırılan video ise facebook ve vimeo üzerinden halen izlenebiliyor.
_234_kapak234

SON YAZIDAN