Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Kışla cinayetleri ve Sevag davası

Askerliğini yaparken öldürülen Sevag Balıkçı’nın katili hakkında karar günü gelirken Taksim’de eylem vardı 24 Nisan 2011’de zorunlu ask...

Askerliğini yaparken öldürülen Sevag Balıkçı’nın katili hakkında karar günü gelirken Taksim’de eylem vardı
24 Nisan 2011’de zorunlu askerliğini yaparken öldürülen Ermeni asker Sevag Balıkçı davasının Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görülecek olan ve karar duruşması olması beklenen 12. duruşması öncesi İstanbul’da eylem vardı.
25 Mart akşamı Nor Zartonk’un çağrısıyla Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a yüründü. “Kışla cinayetlerine son Sevag seni unutturmayacağız”pankartı açan topluluk kışlalarda şüpheli bir şekilde ölen diğer askerleri de andı.
Galatasaray Meydanı’nda yapılan açıklamada kışlalarda kazayla öldüğü ve intihar ettiği iddia edilen çoğu kişinin Kürt, Alevi ve Ermeni olmasının tesadüf olamayacağının altı çizildi. Açıklamada Sevag Balıkçı’nın ölümünün de tesadüf olamayacağı şu sözlerle vurgulandı:
Bir Ermeni’nin Ermeni Soykırımı’nın 96. yıl dönümü olan 24 Nisan’da öldürülmesi tesadüf değildir. 24 Nisan’da bir Ermeni ile sakalaşması ve silahı ona doğrultarak dolduruşa alması, katil zanlısının zihniyetinin ve amacının ne olduğunu apaçık gösteriyor. Kıvanç Ağaoğlu , Sevag Balıkçı’yı bilerek ve isteyerek öldürmüştür”
sevagbalikciNor Zartonk Diyarbakır’da
Nor Zartonk üyeleri 26 Mart’ta görülecek duruşma öncesi Diyarbakır’da demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partilerini ziyaret ederek destek istedi. Sevag Balıkçı’nın ailesinin de katılımıyla yarın saat 12.00′de Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir de açıklama yapılacak.

SON YAZIDAN