Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Milliyet'e Başbakan operasyonu...

İmralı tutanaklarının Milliyet gazetesinden yayınlanmasının ardından Erdoğan'ın Demirören'e verdiği talimatla gazetede bir opera...

İmralı tutanaklarının Milliyet gazetesinden yayınlanmasının ardından Erdoğan'ın Demirören'e verdiği talimatla gazetede bir operasyon başladığı iddia edildi. İddiaya göre, Demirören, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ı uyarırken, Can Dündar ve Hasan Cemal'in işine son verilmesini istedi.
İmralı tutanaklarını yayınlayan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, patron tarafından uyarılınca gazeteyi terk etti. Demirören'in Derya Sazak'tan Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine, Hasan Cemal ile Can Dündar'ı işten çıkarmasını istediği de öğrenildi.
Gerçekgündem'in haberine göre, "İmralı Tutanağı'' haberinin ardından Millliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, gazetenin patronu Erdoğan Demirören tarafından uyarılınca odasını boşalttı.
Demirören'den Sazak'a daha fazla yandaşlık talimatı
Gazetenin sahibi Erdoğan Demirören, dün akşam saatlerinde Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ı odasına çağırdı. Demirören, gazetenin yayın çizgisinden memnun olmadıklarını belirterek, "Biz böyle bir gazete istemiyoruz. Seni buraya bu tür haberler yapman için getirmedik'' dedi. Sazak ise haberin arkasında durdu ve "Bu tutanak dünyanın her yerinde haberdir'' dedi. Görüşme sırasında, Demirören'in "Başbakan Can Dündar ile Hasan Cemal'i istemiyor, yazılarına son ver'' dediği de kaydedildi. Sazak, bu isteği gerçekleştiremeyeceğini belirtti.
Yaklaşık beş dakika süren görüşmenin ardından, Sazak kendi odasına geçti ve kitapları ile dosyalarını yanında götürdü. Sazak, dün gece Milliyet ve Vatan'ın düzenlediği kokteyle de katılmadı. Öte yandan, Milliyet gazetesinin Yazı İşleri toplantısına Sazak, katılmadı.

SON YAZIDAN