Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Morales: 'O hep yanımızda olacak'

Venezuela'nın sosyalist lideri Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yapan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales...

Venezuela'nın sosyalist lideri Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yapan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, “mücadelemize destek olmak için Chavez hep yanımızda olacak” dedi.
Sosyalist liderin hayatını kaybetmesinin ardından Başkanlık Sarayından ulusa seslenen Devlet Başkanı Evo Morales, Bolivya halkı adına başsağlığı mesajlarını iletirken, “Chavez her zamankinden daha fazla hayatta” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Alvaro Garcia ve bazı kabine üyeleri ile halkın karşısına çıkan Morales buruk bir ses tonu ile yaptığı konuşmasında, “Kardeş Chavez'in ölümü ile hepimiz yıkılmış durumdayız. Chavez, duyarlı bir kardeş, dost bir devrimci, aynı Simon Bolivar'ın yaptığı gibi, büyük vatanı için savaşan bir Latin Amerikalıydı” ifadelerini kullandı.
“O bütün hayatını Venezuela halkının, Latin Amerika halklarının ve dünyadaki bütün antiemperyalist savaşçıların özgürleşmesine adadı” diyen Bolivya Başkanı, “Ölümü canımızı yaktı ama, ona eşlik eden halklar güçlü, cesur ve daha fazla birlik olmalı, çünkü bu özgürleşme süreci sadece Venezuela halkının değil ve bütün Latin Amerika halkları bunu devam ettirmeli" diye konuştu.
Morales, “Bunca yıllık boyun eğdirme, baskı ve yağmanın ardından, Chavez mücadelemize destek olmak için hep yanımızda olacak” derken, sözlerine, “Kendi özgürlüğü, onuru için mücadele eden ve eşitlik çalışan halklar acı çektiğinde, oligarşiler kesinlikle bundan mutluluk duyuyor” diye devam etti.
Bolivya Devlet Başkanı, Chavez'e verilecek en iyi hediyenin birlik olmak ve bütün dünya halklarının eşitliği için mücadele etmek olduğunu söyledi.

SON YAZIDAN