Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

O polisler bir ay sonra göreve iade edildi

Fatih'te bir yurttaşı öldüresiye döven ve tepkiler üzerine açığa alınan 10 polisin, bir ay sonra göreve iade edildikleri ortaya çıkt...

Fatih'te bir yurttaşı öldüresiye döven ve tepkiler üzerine açığa alınan 10 polisin, bir ay sonra göreve iade edildikleri ortaya çıktı.

İstanbul Fatih'te Ahmet Koca adlı yurttaşı öldüresiye döven ve açğa alınan 11 polisten biri hariç tümü göreve geri döndü. Olaydan sonra meydana gelen büyük tepki üzerine İstanbul Valiliğince açığa alındığı açıklanan polislerin, bir ay sonra yeniden göreve başlatıldıkları ortaya çıktı. Polisler 12 yıl, dövülen Ahmet Koca ise,  6,5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Ahmet Koca, 18 Haziran 2012'de hamile yakınını hastaneye götürürken, yol vermediği gerekçesiyle polislerle tartışmış ve 11 polis tarafından biber gazı sıkılıp dövülmüştü. Dayak sahneleri amatör bir kamera tarafından kaydedilmişti. Karakoldaki nezarette de dövülen Koca’nın kelepçeleri de çözülmedi ve tuvalete gitmesine de izin verilmedi.

Bu olaydan sonra İstanbul Valiliği polis memurları Adem Doğan, Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir’i açığa aldı. Polislerin açıkta olduukları zannedilirken, Mustafa Gülcan hariç tümünün göreve iade edildiği ortaya çıktı.
(gazeteport)

SON YAZIDAN