Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Polis artık hem kör edecek, hem de çarpacak

Emniyet Genel Müdürlüğü geçici körlük yaratan fener, elektroşok tabancası ve demir cop satın alacak. Yollara ise yol kapanı koyulacak. ...

Emniyet Genel Müdürlüğü geçici körlük yaratan fener, elektroşok tabancası ve demir cop satın alacak. Yollara ise yol kapanı koyulacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü polisleri geçici körlük yaratan fener, elektroşok tabancası ve demir cop ile donatmayı planlıyor. Yollara da yol kapanı entegre edilecek.
Polis artık gece denetimlerinde "şüpheli ya da zanlıları" yaydığı güçlü ışık nedeni ile geçici körlük yaratan el fenerleri ve projektörlerle tespit edecek. Emniyet, asayiş birimlerinde görev yapan 80 bin polise 500 lümenlik el fenerleri almak için çalışma başlattı.
İnsan sağlığına zararlı olduğu ve tavşan avında kullanıldığı iddiaları nedeniyle fenerlerin ihale süreci uzadı. Asayiş Daire Başkanlığı, fenerlerin "insan sağlığına zararlı olup olmadığının" araştırılmasını istedi.
"Dur ihtarına uymayıp kaçanlar"a karşı da yollara yol kapanı entegre edilecek. Elinde silah, bıçak gibi kesici alet bulunan zanlılar ise elektroşok cihazı ile etkisiz hale getirilecek. Polise teleskopik cop (açılabilir demir cop) da alınacak.
Emniyet'in almayı planladığı 500 metre etkili fenerler, karşıdaki kişi üzerinde birkaç dakikalık körlük yaratıyor.
Bu arada 500 adet alınması planlanan "Taser" adı verilen elektroşok tabancalarını sadece" özel eğitim" almış polisler kullanabileceği kaydedildi. Proje ilk etepta Ankara, İstanbul, Mersin gibi illerde "pilot" olarak uygulanacak.

SON YAZIDAN