Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Sarkozy'yi bitirmeye and içen Fransız savcı

Sarkozy'yi bitirmeye and içen Fransız savcı Fransız savcı Gentil, siyasete dönmek isterken açılan davayla şoke olan Sarkozy'nin ...

Sarkozy'yi bitirmeye and içen Fransız savcı

Fransız savcı Gentil, siyasete dönmek isterken açılan davayla şoke olan Sarkozy'nin kabusu oldu. Savcının 3 yıl hapsini istediği Sarkozy aleyhinde davadan 5 gün önce yazdığı makale ortalığı karıştırdı.

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, 2007'deki seçim kampanyasında, yasadışı yollardan maddi destek almak suçlamasıyla soruşturma başlatan Savcı Jean-Michel Gentil'in davadan önce yazdığı makalesi, "Sarkozy'i bitirmek için planlanmış komplo" yorumlarına neden oldu. Gentil dahil 82 hukukçunun son on yılda ülkede etkin olan 'finansal suça karşı mücadelenin terk edilmesi' söylemini kınamak için yürüttükleri kampanya kapsamında imza attıkları ortaya çıktı.

'Yasak ve yolsuzluk bitmeli'

Gentil'in Fransa'nın en çok satan gazetesi olan Le Monde'da 28 Haziran tarihinde yayımlanan yazısında "Kanun, krizi çözmeden önce doğruluk ve eşitliğin gereği yapılırsa yasak ve yolsuzluğun yaşandığı bu on yılın sonu gelir" ifadeleri yer alıyor. Makaleyle Gentil ve diğer hukukçular Sarkozy ve seleflerinin politikalarına karşı eleştirel bir tavır takınıyor.

Jacques Chirac da hedefte

Makalede isim verilmese de bahsi geçen dönemin 1995-2007 yıllarında cumhurbaşkanı olan Jacques Chirac ve sonrasındaki dönem olduğu tahmin ediliyor. Makalede Gentil'in imzasının yer alması, Sarkozy'e açılan davanın eski bir hesaplaşmanın ürünü olduğunu gösteriyor.

SON YAZIDAN