Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Tayyip'le "kafa buldu": Başbakan’dan izin almadığımız için...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Suriye ziyareti ile ilgili partisine yöneltilen eleştirilere karşı, &...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Suriye ziyareti ile ilgili partisine yöneltilen eleştirilere karşı, "Suriye’ye bütünüyle insani amaçlarla gittik. Barış için gittik. Suriyeli kadınların savaşa karşı duasıyla buraya geldim" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, bir grup gazetecei ve insan hakları aktivisti ile gittiği Suriye’den dönüşünde sonra geldiği Malatya’da 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Suriye’ye bütünüyle insani amaçlarla gittik. Barış için gittik. Suriyeli kadınların savaşa karşı duasıyla buraya geldim. Herşeye değer, her riske değer barış için mücadele etmek’ dedi.
Şafak Pavey, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin Suriye hükümeti ile olan ilişkisini sert bir dille eleştirdiğini hatırlatması üzerine ‘Biz oraya olarak aile tatiline gitmedik, barış için katkı sunmaya gidiyoruz. Barış için ne zamandan beri, savaştan mağdur olmuş sivil insanları kurtarma çabaları bir suç oldu bilmiyorum. Ayrıca yanı diktatörlüğü desteklemekle yapılan saldırılar havada kalacaktır. Çünkü hayatlarımız ortada. Hayatlarımız mesajımızdır. Oraya tamamen insani çabalarla gidiyoruz. Dolayısıyla Başbakan’dan izin almadığımız için özür dileyemeyeceğim’ şeklinde konuştu.
'Propagandist saldırılar karşısında cesaretimiz kırılmayacak'
Suriye’de yaşananlar konusunda propagandist saldırıların savaşa karşı durma cesaretini kıramayacağını söyleyen Şafak Pavey, ‘Her zaman barış için mücadele vereceğiz. Her zaman savaş kışkırtıcılığının karşısında olacağız. Propagandist saldırıların bizim, özellikle biz kadınların savaşa karşı durma cesaretini kırmasına izin vermeyeceğiz. Ben halkımızın Suriye’ye karşı bir savaşı asla onaylamadığını biliyorum ve biz bunu Esma Esad’a ve görüştüğümüz diğer Suriyelilere ilettik’ dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey Suriye ziyareti konusunda daha sonra şunları söyledi:
‘Biz arkadaşlarımızla birlikte barış aktivitesi olarak Suriye’ye gittik. Arkadaşlarımızla birlikte barış için en küçük bir insanı kurtarabilme umudu bile olsa en büyük çabayı harcamaya değerdir. Görüşmeler yaptık. Barışa katkı sunmak için yaptığımız bu çabaların sonuçlarını alacağımızı ümit ediyoruz. Esma Esad ile de bu konuda görüşmelerimizi yaptık. Savaş ve kadını değerlendirmek için, gelecekte neler yapılabileceğini konuşmak için, bu çabalarımızın nasıl bir katkı yapacağını görmek için. Bu çabalardan umutluyum.
Biz biliyorsunuz gazeteciler ve insani yardım görevlileri ile birlikte gittik. Son derece insani bir amaçla gittik ve bu çabalarımızın olumlu anlamda sonuçlarını almayı bekliyoruz.
Biz savaş ve kadını konuştuk. Ben daha bu sabah sınır kapısında geçerken Suriyeli kadınlar yolun kenarında savaş bitsin diye dua ediyorlardı. Ben bunu gördükten sonra her türlü çabaya değeceğini biliyorum. Esma Esad’la da bu nedenle görüştük. Kadın perspektifinden nasıl bir katkı sunabilir diye. Umarım çabalarımızın karşılığını alırız’.
safak_pavey-malatya1.jpg
'Suriyeli kadınların duaları ile Malatyalı kadınların duaları birleşince bu savaş bitecektir'
Şafak Pavey CHP Malatya İl Örgütü tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda ise ‘Dünya Kadınlar Günü’nde milyonlarca kadının ailelerini korumak için çok büyük zorluklar yaşıyor. Çok ağır zorluklar ve geleciklerinin tehdit altında olduğu bir yerde Kadınlar Günü’nü anmak için, kendi ülkemizde barıştan söz edip başka bir ülkede savaşın tarafı olanlara bunun doğru olmadığını hatırlatmak için, insani çabalara katkıda bulunmak için her şeyin değeceğini düşünerek Suriye’ye gittim. Ve sabah da Suriyeli kadınların dualarıyla uğurlanıp siz Malatyalı kadınların duaları ile birleşince bu savaşın biteceğine olan inancım ve umudum artıyor’ dedi.

SON YAZIDAN