Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

"Terim’inki doğuştan gelen bir yetenek"

Futbol adamları ve teknik direktörler, Eurosport.com Türkiye için Schalke 04 ’ü 3-2 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yük...

Futbol adamları ve teknik direktörler, Eurosport.com Türkiye için Schalke 04’ü 3-2 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen Galatasaray’ın başarısını ve teknik direktör Fatih Terim’in bir motivatör olarak üstün yeteneğini değerlendirdi.
Nurullah Sağlam: Terim’inki doğuştan gelen bir yetenek
“Hem Fatih hocayı hem de Galatasaray’ı kutluyorum. Çünkü gerçekten her oyuncunun gözlerinde, televizyondan dahi görünen bir fer vardı. Herkes inanmıştı. Yoksa Schalke takımı, özellikle ikinci yarı oynadığı futbolla ne kadar kaliteli bir takım olduğunu bir kez daha gösterdi. Galatasaray’ınki gerçekten tarihi bir başarı. Özellikle ben burada Burak’ı kutlamak istiyorum. Yüzde 99’u kabullenmeyen yüzde 100’ünü vermeye çalışan bir anlayışla oynamaya çalışıyor, özellikle son dönemlerde. Bütün yüreğini sahaya yansıtıyor. Bence şu anda bir komutan gibi oynuyor gerçekten. Burak, Fatih Terim’in sahadaki generali. Şunu artık herkes kabul ediyor, Fatih Terim’in doğuştan gelen bir liderlik vasfı var. Bu onun karakterinde var. Bunun için ayrıca çaba sarp ettiğini sanmıyorum. Bu onun içinde var."
Cüneyt Tanman: Terim de Mourinho gibi
"Fatih Terim Türkiye’nin en başarılı teknik adamı. Bu artık tartışmanın anlamsız olduğunu bir kere ortaya koymak gerekir. Terim oyuncuları yönetme, konuya motive etme konusunda bence Türkiye’nin en iyisi. Aldığı sonuçlarla da bu çok ortada zaten. Ancak kadro olarak da Galatasaray şu anda tarihinin en pahalı oyuncularına sahip. Muslera gibi bir kaleciye sahip. Melo, Eboue, Drogba, Sneijder ve geçen sene yaptıkları ortada olan Burak, Selçuk. Bunlara Hamit Altıntop’u da eklemeliyiz tabii. Fatih Terim’in hakkını vermeliyiz tabii. Ancak futbol sadece motivasyon değil, bunu Fatih hoca da söyler. Motivasyonun yanında kadro kalitesi ve özellikle Şampiyonlar Ligi’ndeki konsantrasyonları çok önemli. Galatasaray’ın iyi konsantre olduğu zaman, beraber hareket ettiği zaman her şeyi yapabileceğini gördük dün akşam. Bunu Braga maçında da gösterdiler. Oyun içinde de sürekli müdahaleleri olmuştu. Aykut Kocaman mesela kıpırdamıyor. Mourinho gibi, Fatih Terim gibi olayı yaşayan, heyecanlı teknik direktörler var. Barcelona’nın dün teknik direktörü Tito Vilanova yoktu sahada. Ama öyle bir yerleşik oyun ve takım vardı ki orada. Milan’ı saf dışı etti. Biz yine maça dönelim. İlk yarıda Galatasaray mükemmel oynadı. İkinci 45 dakikada biraz da şansları yardım etti. Futbol böyle bir oyun. Fatih Terim’in bu noktalara gelmesi, Terim’i tartışmasız bir konuma yerleştirdi. Ancak bu tur kaybedilseydi, bugün Fatih Terim’i tartışacaktık. Mourinho mesela bugüne kadar neredeyse gidiyordu Real Madrid’den ama Barcelona’yı ve Manchester United’ı yendi ve hesapları alt üst etti. Futbolda böyle ince çizgiler de var. Saha içinde de teknik direktörler var. Drogba, Hamit saha içindeki teknik direktörler. Eboue formsuz diyoruz ama bu tarz maçlarda görüyoruz çatır çatır oynuyor."
Mehmet Altıparmak: Fatih Terim bir dehâ
“Ben şunu söyleyebilirim, nasıl ki kötü gittiği zaman her şey fatih Terim’e yoruluyorsa, bu başarıdaki mimar Fatih Terim’dir. Sahadaki mücadele tabii ki büyük önem taşıyor. Ancak bütün bunları sağlayan kişi Fatih Terim’dir. Maça başlangıç ve ilk yarı futbolu, Avrupa düzeyindeydi. Maçın birinci dakikasından itibaren Galatasaray, ‘biz buraya kazanmaya geldik’ mesajını herkese verdi. Rakip çok iyi etüt edilmiş. Schalke’nin zaafları, nasıl oynayacağı çok iyi çalışılmış. Dün akşam Fatih Terim’in dehâsına şahit olduk. Avrupa’nın en zor deplasmanlarından birinde, rakibini mağlup ederek, kariyerinde de bir ilke imza attı. Bütün ülkeyi sevince boğdu. Galatasaray turu çok hak etmişti. Fatih Terim’in en güçlü olduğu yönlerden biri motivasyon. Futbolcuyla diyalogu ve onları inandırması çok üstün bir teknik adam. Bir Mourinho neyse Fatih Terim de şu anda o. Herkes maçın yıldızını futbolculardan seçiyor, bana kalırsa maçın yıldızı Fatih Terim’dir."

SON YAZIDAN