Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Üniversitede 'Devrim sineması' sansürü

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Sovyet Sineması'nın önemli yönetmenlerinden Sergey Eisenstein'in &qu...

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Sovyet Sineması'nın önemli yönetmenlerinden Sergey Eisenstein'in "Ekim" filmini göstermek isteyen öğrencilerin afişi, üzerinde "Devrim Sineması" yazdığı gerekçesi ile Dekanlığın sansürüne uğradı.
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Sergey Eisenstein'in "Devrim Sineması" klasiklerinden "Ekim" filmini göstermek isteyen "Bilim ve Sanat Topluluğu" okul yönetiminden afişleri asmak için izin istedi.
Ancak okul yönetimi öğrencilerin düzenlemek istediği film gösterimi etkinliğinin afişinde yer alan "Devrim Sineması" yazısını uygunsuz buldu. Yazının kaldırılmasını isteyen okul yönetimi, öğrencilerin itirazına karşı "yazının başlarına belaya sokacağını" kaydederek yazının kaldırılması konusunda ısrarcı oldu.
"Devrim Sineması" yazısını afişlerinden kırparak çıkartan öğrenciler.Bu kez de DTCF Dekanı Prof.Dr Rahmi Er'in "afiş çok biçimsiz,şekilsiz" itirazıyla karşılaştılar.
Dekanlığın tavrına tepki gösteren öğrenciler, "Sanat üretiminin bile törpülenmeye çalışıldığı bir üniversitede nasıl bilim üretilir bilemiyoruz" dediler.
Öğrencilerin film gösterimi için hazırladıkları afiş böyleydi:
ekim1.jpg
Dekanlığın sansüründen sonra ise bu hale geldi:
afis_2.jpg
(soL -Ankara)

SON YAZIDAN