Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Üniversitelerde bir hareketlilik var

Üniversiteler bugünlerde yoğun bir hareketliliğe sahne olurken üniversiteliler bu hareketliliği uzun süreli bir eylemliliğe dönüştürec...


Üniversiteler bugünlerde yoğun bir hareketliliğe sahne olurken üniversiteliler bu hareketliliği uzun süreli bir eylemliliğe dönüştürecek bir adıma hazırlanıyor. 25 Şubat’ta ODTÜ’de duyurusu yapılan bir “Üniversite Kongresi” tüm Türkiye’den 120’den fazla kulüp ve topluluğun çağrısıyla 15 Mart'ta ODTÜ U3 amfisinde gerçekleştirilecek.
Kongre hazırlık komitesi, farklı alanlarda çalışmalar yapan kulüplerin bir araya gelme ve bir akıl ortaklığı yaratma ihtiyacının uzun süredir var olduğunu, ancak böyle bir kongre fikrinin ODTÜ’de yaşanan olaylar sonrasında belirginleştiğini söylüyor. ODTÜ’de Tayyip Erdoğan’ı protesto eden öğrencilerin üzerine binlerce polis ve onlarca zırhlı araçla gelinmesi, kimi rektörlerin öğrencileri suçlayacak yönde açıklamalar yapması gibi olaylar üniversite öğrencileri arasında AKP’ye yönelik tepkiyi arttırmış ve bu tepki başka üniversitelerdeki eylemlerle devam etmişti. Diğer yandan Tayyip Erdoğan öğrencileri terörist ilan eden ve kendisini protesto eden öğrencileri aşağılayan açıklamalar yapmıştı. Kongre çağrı metninde bu duruma da göndermeler yapılarak, bunun bir yalan olduğu ve farklı alanlarda üniversitelilerin üretimler yapmaya devam ettiği belirtiliyor.
Kongre’nin en önemli amaçlarından birinin “protesto eden ama üretmeyen, düşünmeyen gençlik” yalanıyla mücadele etmek olduğunu ifade eden katılımcılar, kongrede hem ülkeyi hem de üniversiteleri ilgilendiren konularda yazılacak tebliğlerin tartışılacağını, bu kongreyle beraber gençliğin iddiasının daha da artacağını ifade ediyor.
Üniversite Kongresi’nin çalışmaları şuan tüm Türkiye’deki üniversitelerde devam ediyor. Yayına başlayan kongre gazetesiyle beraber kongre kulüplerde faaliyet göstermeyen geniş toplamlara da ulaşmayı hedefliyor.
Kongrede konuşulacak başlıklar, imzacı kulüpler ve destekler ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için kongrenin internet sitesi, facebook sayfası ve twitter adresleri takip edilebilir.
http://www.universitekongresi.com/
http://www.facebook.com/universitekongresi
https://twitter.com/unikongresi
İletişim için ise universitekongresi@gmail.com adresi kullanılabilir.
Odatv.com

SON YAZIDAN