Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Ünlü NBA oyuncusu KDHC'yi ziyaret etti

NBA'in efsane oyuncularından Dennis Rodman, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne bir gezi düzenledi. Rodman, KDHC lideri Kim için...

NBA'in efsane oyuncularından Dennis Rodman, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne bir gezi düzenledi. Rodman, KDHC lideri Kim için “Hayat boyu arkadaş” ifadesini kullandı.
ABD profesyonel basketbol ligi NBA'in efsane oyuncularından ABD'li Dennis Rodman, Kore Demokratik Hal Cumhuriyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret son dönemde KDHC ile ABD arasındaki ilişkilerin tırmandığı bir döneme denk geldi.
New York Times gazetesi, bir basket maçını beraber izleyen KDHC Başkanı Kim Jong-un ile Rodman'ın eğlenirken çekilen fotoğrafları için, “Pyongyang ve ABD arasındaki ilişkilerin gerginleştiği bir dönemde oldukça tuhaf bir kare” değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan, geziyi organize eden Vice Media şirketinin seyahati belgesel haline getireceği belirtilirken, gezide Harlem Globetrotters şov takımından da üç oyuncu yer aldı. Belgeselin Nisan ayında yayımlanacağı bildirildi.
rodman-kim3.jpg
“Hayat boyu arkadaş”
Harlem Globetrotters şov takımı oyuncuları ile KDHC'li basketbolcular arasında yapılan maçı Kim'le yan yana izleyen Rodman statta yaptığı konuşmada Kim için “Hayat boyu arkadaş” ifadesini kullandı.
Rodman ve gezi ekibi ayrıca Başkanlık sarayında bir davete katıldı. Vice Media'nın kurucusu Shane Smith, “Sarayda çok iyi vakit geçirdiler. Konuşmalar yapıldı. Özellikle Rodman'ın konuşması çok iyiydi ve çok fazla alkış aldılar” diye konuştu.
rodman-kim1.jpg
(soL- Dış Haberler)

SON YAZIDAN