Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Uzun süredir içten içe kaynayan Cumhuriyet gazetesi...

Yılbaşından bu yana içten içe kaynayan Cumhuriyet gazetesi, şimdi de Mustafa Sönmez’in gazete yönetimini eleştiren ve bir değişim süreci...

Yılbaşından bu yana içten içe kaynayan Cumhuriyet gazetesi, şimdi de Mustafa Sönmez’in gazete yönetimini eleştiren ve bir değişim süreci öneren mesajlarının Cumhuriyet Portal’dan silinmesi ile gündemde
İktisatçı-yazar Mustafa Sönmez twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Cumhuriyet yönetiminin kendisine sansür uyguladığını açıkladı.
Sıkıntılı bir süreçten geçen Cumhuriyet’i ayağa kaldırmak için yönetime talip olduğunu açıklayan ve “Vakıf yetki versin, gazeteyi ayağa kaldıralım, hem gazete tirajını hem de ilan gelirini 6 ay sonunda yüzde 50 artırmayı taahhüt ediyorum” diyen Sönmez, yorumlarının herhangi bir açıklama yapılmadan Cumhuriyet Portal’dan silindiğini belirtti.
Yazdığı mesajların gaetenin internet sitesinden silinmesinin sansür anlamına geldiğini belirten Sönmez, Cumhuriyet yönetiminden hiçbir yanıt gelmediğini de ekledi.
“Biz kendi söküğünü dikemeyenler…”
Sönmez, Cumhuriyet Şubat’ta mali sıkıntı ve tensikat haberleri ile gündeme geldiğinde “Biz kendi söküğünü dikemeyenler” başlıklı eleştirel bir yazı kaleme almış ve Cumhuriyet’te yönetime hakim olan bir kesimi örtülü olarak eleştirmişti: 
Bizim BJK’nin ‘Feda’ formülüne Cumhuriyet’in de ihtiyacı var. Birileri jübile zamanı geldiğini fark etmeli. Birileri dolgun maaşından indirim yapması gerektiğini kabul etmeli. Birileri özel şöförlü, makam arabalı lüksünü feda etmek zorunda. Elde avuçtaki kıt gelirin bölüşümü de, Cumhuriyet’e yakışmalı. Tasarruf kadar, haberciliğe, araştırmacı gazeteciliğe yatırım gerekli. Çiçek, böcek, devrim, faşizm bulamacı köşe yazılarından gına geldi herkese. Genç, yenilikçi, yaratıcı taze kana ihtiyacı var gazetenin. Ama daha önemlisi, hedef, sadece günün sorunlarını aşmak değil, gelecek olmalı.”
Çetinkaya ses verdi
Gazeteyi sahiplenen bir değişim önerisi de getiren Sönmez’e olumlu bir yanıt gelmedi. Ancak adı verilmese de “Çiçek, böcek, devrim, faşizm bulamacı köşe yazıları…” ile gönderme yapılan Hikmet Çetinkaya,  Sönmez’e ağır hakaretler yönelten yazılarla yanıt vermeye başladı.
Tensikatın ardından çalışanlarla sorun yaşayan gazete yönetiminin şimdi de Sönmez’in değişim önerilerini sansürleyerek verdiği tepkinin gazeteyi nereye götüreceği merak konusu.
mustafa-sonmeze-sansur-1-4
mustafa-sonmeze-sansur-5-8
mustafa-sonmeze-sansur-9-12
mustafa-sonmeze-sansur-13-16
mustafa-sonmeze-sansur-17-18
Sendika.Org

SON YAZIDAN