Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Yürüyüş yasağına karşı yola yattılar

Vali Topaca’nın yürüyüş yasağına tepki gösteren Kocaeli Halkevleri üyeleri, kent merkezindeki yürüyüş yoluna yatıp bedenleriyle “Yürü...

Vali Topaca’nın yürüyüş yasağına tepki gösteren Kocaeli Halkevleri üyeleri, kent merkezindeki yürüyüş yoluna yatıp bedenleriyle “Yürümek Haktır” yazdılar
Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın yürüyüş yolunu toplumsal muhalefete kapatmasını protesto etmek amacıyla Kocaeli Halkevleri bu kez yere yattı. Üzerlerine giydikleri renkli yağmurluklar ile yasaklı yürüyüş yolu boyunca yere yatarak bedenleriyle ‘Yürümek Haktır’ yazan Halkevciler “öz uçar yazı kalır tarihe not düşüyoruz” dediler.
Yere yatarak yapılan eylemin ardından yapılan açıklamada Halkevleri’nin bir demokrasi örgütü olduğu vurgulandı. Yıllardır demokrasi, haklar mücadelesi için mücadele ettiklerini dile getiren Halkevciler Kocaeli Valisi Ercan Topaca kentin huzurunu bozduğunu, Kocaeli’yi düşünmediğini ve uygulamaları ve söyledikleriyle tarafsızlığını yitirdiğini söylediler. Kocaeli valisinin aynı zamanda hukuka da aykırı davrandığı da vurgulanırken, valinin görevden alınması talep edildi.
Halkevleri Topaca’nın dosyasını çıkardı
Kocaeli Halkevleri’nin, Halkevleri 81’nci yıl kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 24 Ocak’ta yapmak istediği “Demokrasi yürüyüşü”, yürüyüş yolu yasağı gerekçesiyle polis saldırısına uğramış, 19 kişi gözaltına alınmış, çok sayıda kişi yaralanmıştı. 8 Mart’ta kadınlar Topaca’nın bu yasağını delmişti.
Kocaeli Halkevleri saldırının sorumlusu Vali Topaca’nın antidemokratik uygulamalarını anlatan bir dosya hazırlayıp kamuoyu ile paylaşmıştı.

SON YAZIDAN