Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

"Zam Geri Alınana Kadar Para Ödemiyoruz"

Ankara Üniversitesi’nde, bahar döneminde, yemekhaneye yapılan zamla birlikte yemeklerin fiyatı 1.50’den 1.75’e çıkarıldı.   Zamları pro...

Ankara Üniversitesi’nde, bahar döneminde, yemekhaneye yapılan zamla birlikte yemeklerin fiyatı 1.50’den 1.75’e çıkarıldı.  
Zamları protesto eden Cebeci Kampüsü öğrencileri bugün fiş almadan ücretsiz yemek yediler. “Öğrenciler zaten porsiyonu az ve sağlıksız yemeklerle besleniyoruz” diyorlar.

“Yemek fiyatları bir lira olsun”

Talepleri ise yemek fiyatının bir liraya düşürülmesi ile yemeklerin sağlıklı ve kaliteli olması. Ayrıca yemekhane çalışanlarının çalışma koşullarının da düzeltilmesini istiyorlar.

Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nde yemek fiyatının bir lira olduğunu belirten öğrenciler talepleri kabul edilene dek fiş almadan yemek yiyeceklerini söylediler.

“Ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalıyoruz”

bianete konuşan ve ismini vermek istemeyen bir yemekhane çalışanı ise ücretli izin hakkını  kullanamadıklarını söylüyor.

“İhaleler bir yıl dolmadan yapılıyor. Dolayısıyla beş, on yıldır burada çalışanlar dahi ücretli izne ayrılamıyor. Mesela yarıyıl tatillerinde sürekli ücretsiz izin oluyor.”

Yemeklerin tek bir noktadan, Gölbaşı Yerleşkesi’nden, dağıtıldığını belirten yemekhane çalışanı “Yemeklerin kalitesiz oluşunun bir sebebi de bu. Çünkü yemekler uzak bir mesafeden geliyor” diyor.

SON YAZIDAN