Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

8 Türk'le ilgili yeni iddia: ABD askeri üniformalıydılar!

Taliban militanları Afganistan’ın doğusuna inmek zorunda kalan bir helikopterdeki sekiz Türk'ü kaçırdı. Taliban'dan yapılan açı...

Taliban militanları Afganistan’ın doğusuna inmek zorunda kalan bir helikopterdeki sekiz Türk'ü kaçırdı. Taliban'dan yapılan açıklamada ise, helikopterdeki kişilerin üzerinde ABD askeri üniforması olduğu iddia edildi.
Yetkililer, Afganistan'da içinde 8 Türk, bir Rus ve bir Afgan pilot bulunan nakliye helikopterinin Afganistan'ın
doğusunda Taliban'ın kontrolü altında olduğu belirtilen Horasan eyaletine olumsuz hava koşulları nedeniyle dün acil iniş yaptığını ve içindekilerin Taliban militanları tarafından kaçırıldığını açıklamıştı.
Helikopterin ait olduğu belirtilen şirketten bir yetkili AA'ya yaptığı açıklamada, "Helikopterde bulunan sekiz Türk mühendis MT inşaat şirketinde çalışıyordu.
Mühendisler, ülkenin Host vilayetinde bulunan inşaat şirketine ait çalışmaları inceledikten sonra başkent Kabil'e dönüyordu. Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde bu olay gerçekleşti" diye konuştu.
ABD askeri üniformalıydılar
Taliban tarafından yapılan açıklamada ise, esir alınan 9 kişinin ABD üniforması giydiği iddia edildi. Ancak NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü (ISAF), iddiayı yalanladı.
Taliban'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, 11 askeri personelinin canlı bir şekilde ele geçirildiği ve ülkenin en güvenli bölgesine götürüldüğü iddia edildi.
Açıklamada, ele geçirilen güçlerin sivil olduğu yönünde bir izlenim yaratılmak istendiği ancak bunun doğru olmadığı öne sürüldü.
Reuters'e konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Afganistan'da içinde sekiz Türk vatandaşının olduğu bir helikopterin dün zorunlu iniş yaptığını ve bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğunun tahmin ettiklerini söyledi. Gümrükçü, "Afgan yetkililerle bu konu için temas halindeyiz" diye konuştu.
(soL -Dış Haberler)