Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Akil Hilal', günah diye rektöre elini uzatmadı

'Akil İnsanlar' Heyeti İç Anadolu Bölgesi grubunun Aksaray Üniversitesi'ne yaptığı ziyarette heyette bulunan kadın üye Hilal...

'Akil İnsanlar' Heyeti İç Anadolu Bölgesi grubunun Aksaray Üniversitesi'ne yaptığı ziyarette heyette bulunan kadın üye Hilal Kaplan tokalaşmak üzere elini uzatan rektöre elini uzatmadı.
'Akil İnsanlar' Heyeti İç Anadolu Bölgesi grubu Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar'ı ziyaret etti. Heyette yer alan Hilal Kaplan tokalaşmak için elini uzatan rektöre elini uzatmadı. Heyet ziyaret çıkışında iki
kişi tarafından protesto edildi.
'Akil İnsanlar' İç Anadolu Heyeti Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren başkanlığında temaslarda bulunmak için Aksaray'a geldi. Heyet ilk olarak Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ı ziyaret etti. Rektör üyeleri karşılayıp tek tek tokalaştı. Kadın üyelerden Hilal Kaplan tokalaşmak için elini uzatmadı. Kaplan, heyette yer almasının ardından yaptığı açıklamada "İç Anadolu bölgesinin muhafazakar hassasiyeti malum. O nedenle biz kadınlarla ve erkeklerle ayrı ayrı ortamlarda görüşmek istiyoruz" sözleri ile dikkat çekmişti.
DHA'nın haberine göre, heyet, ziyaretini tamamlayıp, binadan çıkmak üzereyken Ahmet D. ve Fahri E., üyelerle görüşmek istediklerini belirtti. Polis tarafından bekletilen Ahmet D.., heyet üyeleri kapıdan çıktığı sırada "Dalkavukluk yapmayın" diye bağırdı. Bunun üzerine polis, her iki protestocunun ağzını kapatıp, yaka paça alandan uzaklaştırdı.
Polisin yaptığı müdahaleye gülen Ahmet D., "Yaptıkları hareketi görüyorsunuz değil mi? Yapsınlar, canları sağ olsun. Polis bizim polisimiz. Ben sadece görüşmek istedim. Suriye'de de barış istiyoruz. Ben ülkem için gereken her şeyi yaparım. Bu adamlar Suriye'de de barış sağlamalı. Biz dünyada barış istiyoruz" dedi.