Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"BAŞBAKAN 6 MADDEYİ AÇIKLASIN"

PKK'nın çekilme kararını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, Öcalan'ın ve Karayılan'ın yol haritasının be...

PKK'nın çekilme kararını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, Öcalan'ın ve Karayılan'ın yol haritasının belli olduğunu ancak Başbakan'ın, hükümetin yol haritasının belli olmadığını; Başbakan'ın hükümetin ne istediğini bilmediğini iddia etti. "Hükümet PKK'yı öyle bir noktaya getirdi ki, bu devletle ön devlet görüşmesi oldu, o konuma soktular" dedi. Karayılan'ın çekilme, yeni bir anayasa ve
silahların bırakılması olarak üç aşamalı bir süreçten söz etmesine ilişkin de konuşan İnce, "Silahların gölgesinde anayasayı, yasaları değiştirmezseniz gelirim ha, diyerek tehdit ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

CHP’Lİ SERTER: PKK’NIN ÇEKİLMESİNDEN UMUTLU DEĞİLİM

CHP’li Serter, PKK’nın 8 Mayıs’taki çekilme kararını ANKA’ya değerlendirdi. Kararın, tek başına yorumlanamayacağını dile getiren Serter, “İzleyip görmek lazım. Terörün yeniden başlamayacağının garantisini hiç kimse veremez. Barış hepimizin özlemini çektiği bir şey; ancak terör örgütüyle anlaşma yapılarak, barışa ulaşılabileceğine inanmıyorum, umutlu değilim” diye konuştu.

CHP'Lİ TOPRAK: YOL HARİTASI KONUSUNDA ENDİŞELERİMİZ VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da, muhatap olarak bölge insanının alınması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Türkiye’de terörün bitmesini en çok biz isteriz. PKK silah bırakıyorsa, kan dökülmeyecekse, barış ortamı gelecekse bundan mutlu oluruz. Umarım silahlar tamamen susar. Yol haritası konusunda endişelerimiz var, yol haritası yanlış; ama barış sürecinin işlemesi konusunda destekliyoruz.”

CHP’Lİ EYİDOĞAN: BAŞBAKAN 6 MADDEYİ AÇIKLASIN

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, PKK terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan’ın sınır dışına çekilme süreciyle ilgili yaptığı basın açıklamasında “Güney Kürdistan” ifadesini kullanmasına işaret ederek, “Kuzey Kürdistan neresi peki?” diye sordu. Eyidoğan, Başbakan Erdoğan’dan bir açıklama beklediğini ifade etti.
Eyidoğan, Twitter üzerinden takipçileriyle Karayılan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Eyidoğan, Karayılan’ın yaptığı açıklamadaki 6 maddenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamasını beklediklerini kaydetti. Eyidoğan, açıklamada yer alan “Güney Kürdistan” ifadesine vurgu yaparak “Kuzey Kürdistan neresi peki?" diye sordu.
Eyidoğan, Karayılan’ın, “PKK’nın çekilmesinden sonra önderimizin özgür kalması süreci başlayacak” açıklamasını yapmasının da altını çizerek, “önderi”in kim olduğunu sordu.

MHP'DEN SERT TEPKİ!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ”PKK’nın ’aktivist’ ilan edildiği yerde, AKP iktidarı da terör ve terörist karşısında pasifist iktidar olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin, terör örgütü PKK’lılar için ”PKK aktivisti” ifadesini kullandığını belirtti.

Yeniçeri, buna karşılık Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ise ”Bu, PKK’nın terör listesinden çıkarılması ya da çıkarılmamasıyla ilgili değil” diyerek, konuyu geçiştirdiğini ileri sürdü.

Özcan Yeniçeri, ”PKK’nın aktivist ilan edildiği yerde, AKP iktidarı da terör ve terörist karşısında pasifist iktidar olarak tarihe geçmiştir. PKK meşruiyet kazanırken AKP halk nezdinde giderek meşruiyetini yitirmektedir” dedi.

Akil insanları eleştiren Yeniçeri, mili devletin resmi ideolojisine ”hayır” diyenlerden oluşan bu grubun, AK Parti’nin resmi ideolojisine ”evet” diyen resmi bir aygıt haline geldiğini savundu.

Bir gazetede, ”PKK çekilmeden TSK çekiliyor” başlığı ile haber yayımlandığını belirten Yeniçeri, ”AKP Hükümeti’nin terör örgütünün talepleri doğrultusunda önce güvenlik güçlerini bölgeden çekmesi her şeyi özetler niteliktedir. Bebek katili Öcalan’a verilen sözler, yapılan gizli mutabakat gereği TSK bölgeden çekiliyor. Bölge fiilen PKK ve milislerinin denetimi altına giriyor. Bu yaklaşımın başka bir anlamı yoktur” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Taksim’de düzenlenen törenin 2 dakika 24 saniye sürdüğünü belirten Yeniçeri, ”23 Nisan vesilesiyle AKP iktidarı; millet, devlet, bayrak, Türk milleti özürlü bir iktidar olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” diye konuştu.