Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

‘Bizden habersiz kentsel dönüşüme izin vermeyiz’

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki Emek ve İnönü mahallelerinde, kendilerinden habersiz kentsel dönüşüm yapılmasına tepki gösteren ve dah...

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki Emek ve İnönü mahallelerinde, kendilerinden habersiz kentsel dönüşüm yapılmasına tepki gösteren ve daha önce de bir dizi eylem yapan mahalleliler bir kez daha sokaktaydı. Yaklaşık 200 mahalleli, tencereleriyle tavalarıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önündeydi.

Otobüslerinden indikten sonra pankartlarını ve dövizlerini açan mahalleliler, sloganlarla belediyeye yürüdü. Binaya girmek isteyen mahallelilere özel güvenlikler barikatlarla engel oldu. Bunun üzerine mahallelilerin aralarından seçtikleri temsilciler, görüşme yapmak ve taleplerini iletmek üzere belediye yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Mahalleliler, görüşme sırasında da tencere ve tavalara vurarak, slogan atarak bekleyişlerini sürdürdü.
660 vatandaş kentsel dönüşüm mağduru
Görüşmeden sonra Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca bir açıklama yaptı. 660 vatandaşın kentsel dönüşüm mağduru olduğunu söyleyen Koca, 6 Mart günü bilgi edinme hakkından yararlanmak üzere dilekçeleriyle Çayırova Belediye Başkanlığı’na başvurduklarını hatırlattı. Yıllardır yaşadıkları mahallede, kendi fikir ve izinleri alınmadan yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi almak istediklerini söyleyen Koca, buna karşın belediyenin kendilerine uzun bir süre sonra yanıt verildiğini aktardı.
cayirova4
‘Rızamız olmadan yapılan projeleri kabul etmeyeceğiz’
Koca sözlerini şöyle sürdürdü:
Verilen cevap kaygılarımızı doğruladı. Mahallemize dönük bir çalışma olduğu beyan edildi. Daha ayrıntılı bilginin Büyükşehir Belediyesi’nden alınabileceği söylendi. Bizler bugün karar görüşüleceği için buradayız. İki yıldan fazla süredir mahallemizle ilgili projeler geliştirilirken bizim ne düşündüğümüzün hiç mi önemi yok? Bizlere sorulmadan ve rızamız olmadan, gıyabımızda konuşulanları ve yapılan projeleri kabul etmeyeceğiz.
Açıklamanın ardından mahalleliler dilekçelerini belediyeye sundu.
Sendika.Org/ Kocaeli
cayirova5

Hiç yorum yok