Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bu okulda en çok zikredene ödül, Zaman ve Sızıntı’ya zorla abonelik var

İstanbul Şişli Anadolu Lisesi’nde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yanı sıra din dersindeki gerici uygulamalar giderek artıyor. Şişli...

İstanbul Şişli Anadolu Lisesi’nde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin yanı sıra din dersindeki gerici uygulamalar giderek artıyor. Şişli Anadolu Lisesi Genç Umut üyesi öğrencilerinin haberine göre, okul yönetimi ‘Kutlu Doğum Haftası’ için açılmak istenen panoya izin verirken öğrencilerin ve öğretmenlerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için yapmak istediği panoya izin vermedi. 1 Mayıs panosuna izin vermeyen Okul Müdürü
Turan Turna’nın Kutlu Doğum Haftası için izin vermesini hatırlatan Genç Umutçulara müdür, “Ders kitaplarında geçen bir konunun yazı kurulundan geçmesine gerek yok” dedi.
Sözlüler zikirmatikle, en çok zikredene 50 TL
Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgiler Öğretmeni Dilek Yücel ise derslerinde öğrencilere dağıttığı zikirmatikler ile öğrencilerin okuduğu duaların sayılarını hesaplıyor ve zikirmatikte en çok sayıya ulaşan öğrenciye NT isimli mağazadan 50 TL’lik hediye çeki veriyor. Ayrıca sözlü notlarını yine bu zikirmatiklere göre veriyor.
Hadis ağacı
Fotoğraf 1Yücel, okul içerisine yaptırdığı hadis ağacı ile hadislerden kesitleri hadis ağacına asıyor. Hadis ağacında ise bin bir türlü gerici, şoven söylem bulunuyor. Hadis ağacında bulunan hadislerden birinde “Her çocuk Müslüman doğar” yazıyor.
 Öğrenciler Zaman ve Sızıntı’ya zorla abone yapılıyor
Din Kültürü ve Ahlak Bilgiler Öğretmeni Dilek Yücel’in zorlaması ile öğrenciler Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisi gibi gerici yayınlara abone yaptırılıyor.
 Sınıfı geçmek isteyene Fethullah Gülen kitabı
Sınavlarda düşük not alan öğrencilere sınıfı geçmeleri için bir kitap okumalarını, okuyacakları kitaptan sözlü yapacağını söyleyen Yücel’in öğrencilere okumasını önerdiği kitap ise Fethullah Gülen’in kitapları.
Müdür Yardımcısı’ndan kılık kıyafet özgürlüğü(!)
Öğrencilere “Kılık kıyafet özgürlüğü oldu ancak halen sızlanıyorsunuz, kıymet bilmiyorsunuz”’ diyen okul müdür yardımcısı ise küpe takan, hırka giyen öğrencilere hakaretlerde bulunuyor. Genç Umutçuların aktarımına göre söz konusu müdür yardımcısı nöbet çizelgesi konusunda yaşanan ufak bir sorundan kaynaklı bir kadın öğretmenin üzerine yürüyerek hakaretlerde bulunmuştu.
Gericilik artıyor, artmaya da devam edecek!
Şişli Anadolu Lisesi’ndeki gerici uygulamalar ile ilgili Liseli Genç Umut’un yaptığı açıklama:
Şişli Anadolu Lisesi’nde yaşanan gerici uygulamalar bir istisna değil. Yeni Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile, 4+4+4 ile ülkenin dört bir tarafındaki okullarda gericilik artıyor, artmaya da devam edecek. Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin daha tam anlamıyla başlamadığı şu günlerde bile yaşananlar AKP’nin söylediği gibi yeni yönetmeliğin ‘özgürlük’ getirmediğini çok açık bir biçimde ortaya koyuyor. Yaşanan bu örneklerle gelecek dönem yaşanacak olan kaosun da sinyallerini veriyor. Bugün Şişli Anadolu Lisesi’nde yaşanan bu sorunlar AKP’nin kendi dindar, kindar, itaatkar gençlik modelinin inşasında attığı önemli adımlardan sadece bir kaçı. Zikirmatikle öğrencilere sözlü yapan, en çok zikir yapan öğrenciye 50 TL’lik hediye çeki veren, okula hadis ağacı koyarak hadisleri üzerine asan, okulda sadaka kutusu dolaştıran, sınıfı geçmek isteyen öğrencilere Fetullah Gülen’in kitabını okumaya zorunlu tutan, okul dergisinde Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yazı yazılması için öğrencilere ve öğretmenlere zorla baskı yapan okul yönetiminin ve gerici öğretmenlerin peşinde olacağız, takipçisi olacağız. Şişli Anadolu Lisesi’ndeki hadis ağacını oradan kaldıracak, bütün bu gerici uygulamaları okuldan def edeceğiz.”
Sendika.Org