HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Gazeteciler dışarı çıkarsa sizinle bazı şeyleri paylaşmak isterim"

CHP sürece neden destek vermiyor! CHP lideri “Bu süreçte kamuoyunun bilmediği bir şeyler mi var?” sorusu üzerine “Bir takım bilgiler va...

CHP sürece neden destek vermiyor!
CHP lideri “Bu süreçte kamuoyunun bilmediği bir şeyler mi var?” sorusu üzerine “Bir takım bilgiler var ama bunu paylaşmamız doğru olmaz” dedi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın bugün sınırdan çekileceğine yönelik BDP tarafından yapılan açıklamaların anımsatılması üzerine, “Çekilirlerse memnun oluruz. Kimse ülkede terörist istemez” dedi.

CHP neden destek vermiyor?

Kılıçdaroğlu ısrarlı sorular üzerine çözüm sürecine neden destek vermediğini ve eleştirdiğini şu sözlerle anlattı:

- BEN YAPMAYACAĞIM: Süreç ile ilgili olarak bugüne kadar iktidar tarafından kamuoyuna yeterli bilgi verilmedi. Herkes merakla bekliyor ne olacak diye. Her yurttaşın kafasında soru işareti var. Bunlar giderilmeli. Bu kaygıları kim giderecek, herhalde CHP genel başkanı değil. Kaygıları gidermesi gereken iktidardır. Niye konuşmuyor? Bize soruyorlar “sizin görüşünü nedir” diye. Biz önce dinledik, bakalım hükümet ne söyleyecek diye. 16 madde açıkladık. Bunlara ne diyor, niçin Başbakan’a sormuyorsunuz? Siz darbe yasalarının arkasına saklanıp demokrasicilik oynarsanız bu doğru olmaz.

- NE İSTİYORSUN?: Dönüp bize soruyorlar “barışa karşı mısınız?” Niye karşı olalım, kim karşı, kimse. Başbakan diyor ki; ‘PKK silahını bırakacak’. Bıraksın çıksın tamam. ‘Pazarlık yapmadık’ diyor. E güzel. Bizden ne istiyorsunuz? “Sürece girsin”. Bilmediğimiz sürece nasıl girelim? Medya sistemli olarak CHP’nin üzerine geliyor. Bilmediğimiz şeye nasıl destek verelim?

- O SÖZÜ SORUN: “Belli koşullar altında kredi vereceğiz” dedik. ‘Kredi açıyoruz’ dedik. Ne söyledi Başbakan Erdoğan? ‘Sizin kredinize ihtiyaç yok, kendi başımıza yaparız.’ Peki CHP’den şimdi ne istiyorsunuz? Kaba bir dil kullandı. Medya onu bıraktı bize soruyor ‘Neden desteklemiyorsunuz?’ diye... Siz o ifadeyi niçin kullandınız?”

Bazen konuşur bazen susarız

“CHP olarak zaman zaman susarız, zaman zaman konuşuruz. Susmamızın da konuşmamızın da bir anlamı vardır. Susarız; olayları daha sağlıklı değerlendirmek için. Biz diğer partiler gibi değiliz. CHP’nin konumu farklıdır, biz kurucu partiyiz. Bu yüzden sözümüzün de iyi dinlenmesini isteriz. İnsan olup da barışı reddeden biri olabilir mi? Hayır. Sorun ne o zaman? Kocaman bir soru duruyor önümüzde; “Ama nasıl” sorusu.“

Bize yansıyan bilgiler var...

Kılıçdaroğlu “Bu süreçte kamuoyundan bir şeyler mi gizleniyor?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Bize yansıyan bir takım bilgiler var ama bunu paylaşmamız doğru olmaz. Aslında kamuoyu bir şey değil hiçbir şey bilmiyor. Kimse bana “bu süreçte hükümet pazarlık yapmıyor” dedirtemez. Barışa ve huzura karşı değiliz. Ama hangi koşullarda ne tür görüşmeler, pazarlıklar yapılıyor, kimse bilmiyor. Akiller de, AKP’liler de bilmiyor.”

Gazeteciler çıksın öyle...

Bir işadamının “kaygı duyuyor musunuz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Eğer siz valiliklerden T.C. ibaresini kaldırırsanız bizde kaygı ortaya çıkar. Peki sizde kaygı ortaya çıkmıyor mu? Eminim birçok kesimde bu konuya ilişkin ciddi kaygılar bulunmaktadır” dedi. Kılıçdaroğlu, “gazeteciler dışarı çıkarsa sizinle bazı şeyleri paylaşmak isterim” derken, bu esnada araya giren bazı milletvekilleri, “Efendim süremiz doldu” deyince Kılıçdaroğlu, toplantıyı bitirdi.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları ve çok sayıda milletvekili ile birlikte partinin İş Dünyası ile Dayanışma Birimi’nin Tekirdağ’da düzenlediği etkinliklere katıldı. CHP lideri, Koç Holding bünyesindeki Arçelik fabrikası ile çeşitli fabrikaları ve ticaret ve sanayi odalarını da ziyaret etti. Arçelik fabrikasında işçilerle yemek yedi. Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Belediyesi Başkanı Adem Dalgıç’ı da makamında ziyaret etti.

Business News