Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

GMİS 1 Mayıs’ta Zonguldak’ta

Türk-İş’e bağlı Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), madencilik işkolunda artan taşeronlaştırma saldırılarına karşı yükselen tepkiyi, ...

Türk-İş’e bağlı Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), madencilik işkolunda artan taşeronlaştırma saldırılarına karşı yükselen tepkiyi, Emeğe Saygı Mitingi’nin ardından 1 Mayıs’a taşıyacağını duyurdu. Sendika tarafından yapılan açıklamada 1 Mayıs’ta Zonguldak’ta olunacağı belirtildi.
Başkanlar Kurulu’nda alınan kararda şu ifadelere yer verildi:

İşçilerin, emekçilerin, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Madenci Anıtı’nda olacak, Emeğin Başkenti’nden tüm dünyaya dayanışma mesajlarımızı göndereceğiz.
Dosta-düşmana bir kez daha madencilerin, işçilerin, emekçilerin ve bölge halkının tek yürek, tek ses olduğunu göstereceğiz.
İşimize, aşımıza; ülkemiz sanayisinin ve demir-çelik sektörünün güvencesi olan maden ocaklarımıza, TTK’nın ayrılmaz bir parçası olan Çatalağzı Termik Elektrik Santralimize, demir-çelik fabrikalarımıza, ülkemizin ve milletimizin geleceğine sahip çıktığımızı yüksek sesle anlatacağız.
Zonguldak demokratik kitle örgütleri ile birlikte kutlayacağımız 1 Mayıs İşçi Bayramı’na tüm halkımızı şimdiden davet ediyoruz.