HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Gökçek, Halkevleri’nden dert yandı

Dikmen Vadisi’nde rant projesi için 7 yıldır emekçilerin evlerini yıkmayas çalışan, bunun için bin bir türlü yol deneyen Melih Gökçek, s...

Dikmen Vadisi’nde rant projesi için 7 yıldır emekçilerin evlerini yıkmayas çalışan, bunun için bin bir türlü yol deneyen Melih Gökçek, son olarak eli silahlı taşeron şirketleri devreye soktu. “Yaşanabilir ve estetik şehirler” temasıyla düzenlenen 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katılan Gökçek yaptığı açıklamada ezberini bozmadı. Yıkım için Dikmenlilere pompalı tüfeklerle saldıran silahlı çetelerden bahsetmeyen Gökçek, bu saldırıya direnerek püskürtenleri yine “yasadışı terör örgütü” ithamlarıyla hedef gösterdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Rixos Otel’de “Yaşanabilir ve estetik şehirler” temasıyla düzenlenen 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katıldı. Ankara’da kentsel dönüşümle birlikte ne kadar rant sağlandığını anlatan Gökçek “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son 19 yılda kentsel dönüşüme yaptığı yatırım 2 milyar 129 milyon lira, yani eski parayla 2 katrilyon 129 trilyon lira, bunun karşılığında toplam inşaat alanı 3 milyon 702 bin 703 metrekare. Bu rakamlar Türkiye için çok ciddi önem ifade ediyor” dedi.
Mahkeme kararları Gökçek’i canından bezdirmiş
Sempozyumda bir sunum yapan Gökçek projelerin başında Dikmen Vadisi 1. 2. ve 3. etabın geldiğini söyledi. Vadi için “Dikmiş  olduğumuz ağaçlar 15 yıl içinde kendini gösterince muhteşem bir manzara ortaya çıktı” diyen Gökçek her etap yapmaya kalkıştıklarında karşılaştıkları mahkeme kararlarından yakındı. Gökçek mahkeme kararlarının üzerine yeni karar almak ve her etap için 5 sene vakit kaybettiklerini belirterek “Mahkeme kararları  olmasa en az 2 katı mesafede olurdu. Mahkeme kararları elimizi kolumuzu sürekli bağladı” dedi.
“Halkevleri kentsel dönüşümü engelliyor”
En büyük kentsel dönüşümlerden biri olan Yeni Mamak’ta da 50 bin konut yapılacağını duyuran Gökçek şöyle konuştu: “12 bin hak sahibi var. 13 bin 750 gecekondu var. 5 bin konutun imalatı devam ediyor. Yıkımlar ve yeni inşaatlar arkası  arkasına başladı. Bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz.”
Halkevleri için “kentsel dönüşümü engellemek için elinden gelen gayreti sarf ediyorlar” diyen Gökçek, son dönem sendika konfederasyonları dahil demokratik kurumlara yönelik polis operasyonlarının popüler bahanesi olan “DHKP-C”nin adını da özellikle geçirdi. Vadi halkının mahkeme kararlarıyla da desteklenen haklı mücadelesi ve Halkevleri’nin Ankara’da yürüttüğü etkili hak mücadeleleriyle başa çıkamayan Gökçek, “yasadışı illegal örgüt” temalı karalamalara sık sık başvuruyor.
Gökçek’in silahlı çetesi yasal, saldırıya karşı direnenler “yasadışı”
Gökçek 6 yılı aşkın süredir rant için dönüştürmek istediği Dikmen’de barınma ve yaşam hakkını savunanları, rantsal dönüşüme karşı mücadele edenleri her karşısında bulduğunda Dikmenlileri  “illegal örgüt” yanlısı, “ideolojik örgüt” diyerek karalamaktan hiç vazgeçmedi.
Gökçek, yıllarca kentsel dönüşüme direndikleri için saldırıya uğrayan ancak barınma haklarından bir an olsun vazgeçmeyen Dikmenlileri yıldırmak için her yolu denedi. Vadi’nin elektrikleri kesildi, otobüs gönderilmedi, yollarına çöpler dökülerek yaşanmaz hale getirildi. Ancak halkın, meşru militan mücadelesi karşısında hiçbir sonuç alamayan Gökçek son olarak eline pompalı tüfek verilen taşeron şirket elemanlarını Vadi’ye yollamıştı.
Gökçek’in son umudu silahlı taşeron şirket de işe yaramadı
Dikmen Vadisi’ndeki yıkım ihalesini mafya tipi örgütlenen taşeron şirketlere devreden Belediye’nin yıkım için gönderdiği şirket elemanları Vadi halkına pompalı tüfeklerle saldırmış ancak Vadililerce püskürtülmüştü.
Dikmen Vadisi’ndeki evlerin yıkımı için şirketin tehditleri karşında günlerdir saldırı bekleyen Vadi halkı barikatlarla bekleyişe geçerken 14 Mart günü sayıları 60′ı bulan şirket elemanları, sopalar ve kepçe eşliğinde saldırıya geçmişti. Ancak barınma hakkına sahip çıkan Vadililer bu saldırıyı da boşa çıkartmıştı.
Sendika.Org

Business News