Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

“İstanbul’da 100 milyar lira rant yandaşlara aktarıldı”

İktidar partisinden rahatsız olan ama “muhalefet yok ki, nereye oy vereyim” diye soranların sayısı çok yüksek. Doğrudur, muhalefet işini...

İktidar partisinden rahatsız olan ama “muhalefet yok ki, nereye oy vereyim” diye soranların sayısı çok yüksek. Doğrudur, muhalefet işini gerektiği gibi yapamıyor, halka umut vaat edemiyor.

Ancak öyle bir hava da yaratıldı ki, sanki muhalefet hiçbir şey yapmıyor, hiçbir şey söylemiyor. Aslında tüm olumsuzluklara rağmen muhalefet hiç çaba harcamıyor, eleştiri, denetleme ve uyarma görevlerini yapmıyor değil.

Sorun sadece muhalefette değil, muhalefetin sesini duyurmakla görevli olan medyada.

MHP Bursa’da bir miting yaptı örneğin, 100 bin kişiye yakın bir kalabalık toplandı, hangi gazetede, hangi TV’de geniş biçimde gördünüz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünkü Meclis grup toplantısında çok önemli cümleler söyledi. Bana göre her biri üzerinde uzun uzadıya durulması gerek.

Şimdi size Kılıçdaroğlu’nun dünkü sözlerinden seçtiğim birkaç cümleyi sunuyorum. Okuyun ve düşünün:

- İstanbul’da rant dolayısıyla, yandaşlara sağlanan imkân 100 milyar.

- Grubumuzda kürsüye çıkanlar 2B mağdurları, aylardır itiraz ediyorlar, seslerini kimse duymuyor ama CHP duydu.

- Sülün Osman Anadolu’dan gelen vatandaşlara Galata Köprüsü’nü satardı. Şimdi Erdoğan da vatandaşın malını vatandaşa satıyor.

- Erdoğan, “Bizim metropollerimiz vardı. Ama o estetik ruhu olmayan ellerde nekropole (mezarlık) dönüştü” dedi. Doğru mu, doğru. Peki, kuran kim, kurduran kim?

- Erdoğan, “Yüksek binalar inşa etmeyi maharet kabul etmiyorum” diyor. Kentleri bu hâle getiren kim? O belediye başkanları kim? Kendisini anlatıyor ama farkında değil.

- Kimlere, hangi yandaşlara avantaj sağlandı, ortaya çıkarmak için TBMM’ye araştırma önergesi vereceğiz.

- Ayamama Deresi’nde 35 vatandaşımız öldü. Dere etrafında tek bina yıkıldı mı? O 35 yurttaşımızın günahı kimin boynuna?

- Esenyurt’ta Belediye ruhsat veriyor, maket üzerinden satış yapılıyor. Satın alınan daire 25. Katta, ama 25. kat yok.

- Erdoğan Beykoz Belediyesi’nin internet sitesine baksın. Yüzde 46’sı, en fazla bin lira, bin 500 lira geliri olan bir aileden sen milyarları nasıl alacaksın. Birileri parayı bastırıp alacak! CAN ATAKLI-VATAN

Hiç yorum yok