Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İstanbullular, Gezi Parkı için “ayağa kalktı”

Taksim Gezi Parkı için 13 Nisan’da düzenlenen “Ayağa kalk!” festivali binlerce kişini katılımıyla tüm gün sürdü Taksim Gezi Parkı’nın ...

Taksim Gezi Parkı için 13 Nisan’da düzenlenen “Ayağa kalk!” festivali binlerce kişini katılımıyla tüm gün sürdü
Taksim Gezi Parkı’nın yok edilip yerine “Topçu Kışlası” yapılmasına karşı çıkan İstanbullular 13 Nisan’da “Ayağa kalk!” festivalinde bir araya geldi. “Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği”nin organizasyonu
olan dayanışma festivali 13 Nisan sabah 12′de başladı, gece 12′ye kadar devam etti.
Festivali yüzlerce gönüllüyle organize eden dernek basın açıklamasında, “Taksim yaşanan değil gelip geçilen bir yerdir, bahanesine sığınanlara cevaben, Taksim’in nasıl yaşadığını gösterecek bir festival düzenledik” dedi.
Dernek, basın açıklamasında ”İçinde yaşayan tüm canlıları hiçe sayarak, yaşam alanlarını yok etme pahasına gerçekleştirilmek istenen projelere, doğal olarak karşı duruyor; meydanımıza, parkımıza, sinemamıza, pastanemize, tarihimize, doğamıza sahip çıkıyoruz. Bu parka, belki de adımını bile atmamış insanların, bu parkın yok edilmesine dair aldıkları kararı da biz reddediyoruz. Parkı korumak için şimdiye kadar 80 bin imza toplanıldı. Kışla’nın yapılması halkın sesini duymamak, hakkını gasp etmek anlamına gelir” dedi.
İstanbullular: “Gezi Parkı bizim!”
Festivalin saat 12.00-18.00 aralığını oluşturan ilk kısmında; Entegre Sokak İşi Performans Grubu, Komik Günler Müzik Topluluğu, Sambİstanbul Perküsyon Topluluğu, Ahmet Beyler Müzik Grubu, Kabile Juggling Topluluğu, Sahne Hal Tiyatrosu, Çıplak ayaklar Kumpanyası, Candan Baş Dans Sanatçısı, Çete Tiyatro Performans, İlker Kılıçer ve Muzika Retorika İstabullularla birlikte oldu.
Festivalin saat 18.00-24.00 aralığını oluşturan ikinci kısmında; Sattas Raggae Band, Kolektif İstanbul, Tahribad-ı İsyan, Bulutsuzluk Özlemi, Yasemin Mori, Luxus, Korhan Futacı, Yaşar Kurt, Büyük Ev Ablukada, Yolda sahne aldı.
Sendika.Org
taksimson
taksim.jpg4
taksim

Hiç yorum yok