Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Kocaeli’de 17 Nisan eylemine ÖGB saldırdı

Kocaeli’de 17 nisan Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinin 1. yıl dönümünde yapılmak istenen iş bırakma eylemine özel güvenlikçiler (ÖGB) s...

Kocaeli’de 17 nisan Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinin 1. yıl dönümünde yapılmak istenen iş bırakma eylemine özel güvenlikçiler (ÖGB) saldırdı. Kocaeli Tabip Odası, SES ve Dev Sağlık-İş’in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde kurdukları çadıra da polisin saldırmasına karşı tekrar çadır kuran emekçilere güvenlikçiler bir kez daha saldırdı.
Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün yıldönümü olan bugün (17 Nisan), Kocaeli Tabip Odası, Dev Sağlık-İş, SES ve sağlık çalışanları bir araya geldi. Hastane bahçesinde gerçekleşen iş bırakma eyleminde çadır kurmak isteyen sağlık çalışanları güvenlik görevlileri engeline takıldı. Çadırın kaldırılmasını isteyen güvenlikçiler, eylemlerine devam etme isteyen sağlık çalışanlarına saldırdı ve çadırı kurulduğu yerden söktü. Saldırıyı protesto eden sağlık çalışanları, çadırın kaldırılmasının ardından eylemlerine devam etti. Eylemde söz alan Kocaeli Tabip Odası Başkanı Kemal Keşmer ve yönetim kurulu üyesi Burhan Çağlar Usta, SES Şube Başkanı Murat Harata ve Dev Sağlık-İş Kocaeli Temsilcisi Talat Tunç birer konuşma yaptı.
Sağlık çalışanları protesto ettikleri şiddete yine maruz kaldı
Kocaeli Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Burhan Çağlar Usta yaptığı açıklamada “Biz burada basın açıklamamızı yapmak istedik. Ancak rektörlüğün buna bile tahammülü yok. Bizi burada yağmur altında açıklama yapmaya zorladılar” dedi.  Açıklamasına geçtiğimiz yıl bir hasta yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan`ı anarak devam eden Usta şunları söyledi: “Sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. Dr. Melike Erdem sisteme isyanını kendi canıyla ödedi. Hemşire Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, hastane müdürünün kovaladığı sağlık çalışanı ve hasta yakınlarının yerlerde tekmelediği hamile doktor. Bunlar bildiklerimizin bir kaçı. Bizler sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı tüm baskılara, saldırılara rağmen mücadele etmeye devam edeceğiz”