Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Maduro 'darbeye izin vermeyeceğiz' dedi

Venezuela'da seçimleri sosyalist Maduro'nun kazanmasının ardından, seçim sonuçlarını kabul etmeyen sağcı aday Capriles taraftar...

Venezuela'da seçimleri sosyalist Maduro'nun kazanmasının ardından, seçim sonuçlarını kabul etmeyen sağcı aday Capriles taraftarlarını sokağa çıkmaya çağırdı. Saldırılarda dört kişinin hayatını kaybettiği bilgisi gelirken, muhalefetin darbe hazırlığı içinde olduğunu söyleyen Maduro buna izin vermeyeceklerini açıkladı.

Venezuela'da pazar günü düzenlenen seçimleri Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) adayı Nicholas Maduro'nun kazanmasının ardından sağcı aday Henrique Capriles'in taraftarları ülkede dehşet saçmaya başladı.
Seçimler yaklaşık yüzde iki oyla kaybeden Capriles'in seçim kuruluna yaptığı itiraz da sonucu değiştirmeyince sağcı aday taraftarlarını sokağa çıkmaya çağırdı. Zulia, Táchira, Lara, Barinas ve Miranda kentlerinde sokağa çıkan yönetim karşıtı göstericilerle polis arasında çatışmalar yaşandığı belirtildi.
Öte yandan muhaliflerin ülke genelidne, PSUV ofislerine, sağlık merkezlerine ve Chavez taraftarlarının evlerine dönük saldırılarında 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Táchira ve Anzoátegui illerinde PSUV binalarının kundaklandığı belirtiliyor.
Bilgi ve İletişim Bakanı Ernesto Villegas, ülke genelinde meydana gelen şiddet olaylarından sağcı Capriles ve taraftarlarını sorumlu tuttu.
Noticias24'ün haerine göre, PSUV lideri Jose Guarapo ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, evinin duvarlarına tehdit mesajları yazıldığını söyledi.
des163_0.jpg
Kapıda "Allah'ın belası Chavezi geber" yazıyor
Bununla birlikte, Seçim Kurulu Başkanı Lucena Tibisay ve eski bakan Andres Izarra’nın babasının evinin de muhaliflerin saldırısına uğradığı belirtiliyor.
"Darbeye izin vermeyeceğiz"
Ülkenin yeni Devlet Başkanı Nicholas Maduro ise saldırılar üzerine yaptığı açıklamada, “aşırı sağcıların maskelerini çıkardığını” söyledi. Muhalefetin darbe hazırlığı içinde olduğunu ve bu olayları genele grev çağrısının izleyeceğini ifade eden Maduro, “Ülkenin kritik ulaşım yollarından bazılarını kapatıp olay çıkaracaklar” dedi.
Sağcı politikacıların ülkede kaos yaratmak için motorize ekipler kurduğunu söyleyen sosyalist lider, “Bu ülkede darbe olmasına izin vermeyeceğiz” dedi

Hiç yorum yok