Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Meksika’da öğretmenler iktidardaki PRI binasını ateşe verdi (VİDEO)

Meksika’da eğitim alanında yıkım doğuracak düzenlemeye karşı çıkan öğretmenler, Guerrero’da iktidar PRI’nin binasına yürüdü, binayı önc...

Meksika’da eğitim alanında yıkım doğuracak düzenlemeye karşı çıkan öğretmenler, Guerrero’da iktidar PRI’nin binasına yürüdü, binayı önce talan etti, sonra ateşe verdi

Meksika’da Enrique Pena Nieto hükümetinin eğitim alanında yapmak istediği düzenlemelere karşı Guerro’da bir araya gelen öğretmenler, Nieto’nun lideri olduğu Kurumsal Devrimi Parti’nin (PRI) binasına yürüdü.
Taleplerinin dinlenmediğini, eğitim alanındaki düzenlemelerde söz ve karar haklarının ellerinden alındığını söyleyen öğretmenler, PRI binasının önündeki polis barikatını aşarak binaya saldırdı.
PRI binasının camlarını kıran öğretmenler, binanın içinde çalışanları tahliye ettikten sonra ise koltukları ve masaları ateşe verdi. Bina kısa bir süre içinde alevler içinde kalırken, itfaiyenin binaya yaklaşmasına da uzun süre izin verilmedi.
Bina alevler içerisindeyken bir açıklama yapan öğretmenler eğitimde yıkım doğuracak politikalara asla izin vermeyeceklerini söyledi. Öğretmen sendikalarının seslerinin kısılmak istendiğini belirten öğretmenler, daha fazla bütçe, daha fazla söz ve karar hakkı, daha fazla demokratiklik için mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi.
Eylem alanındaki binaların duvarlarına ve camlarına sprey boyalarla sloganlar da yazan öğretmenlere çok sayıda öğrenci de destek verdi.
Sendika.Org
meksika2
A group of teachers attack the offices of the National Action Party (PAN) to protest against an education overhaul in Chilpancingo
meksika4
meksika1