Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Muhalefetten 1 Mayıs çağrıları

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken sendikaların, sosyalist partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin 1 Mayıs’a çağrı metinlerini ve afi...

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken sendikaların, sosyalist partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin 1 Mayıs’a çağrı metinlerini ve afişlerini yayımlıyoruz
DİSK: ‘Sömürünün, savaşın ve gericiliğin kalesi, taşeron cumhuriyetini yıkacağız’
“Sömürünün, savaşın, ırkçılığın ve gericiliğin kalesi Taşeron Cumhuriyeti’ne karşı alanlardayız!” sloganıyla 1
Mayıs İşçi Bayramı’na çağrı yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), işçilerle, yoksullarla, işsizlerle, kadınlarla, gençlerle, dışlanmışlarla, mağdurlarla ve emeğini, alınterini harcayan bütün emekçilerle birlik olmak, dayanışmak ve mücadeleyi yükseltmek için, 1 Mayıs’ta başta Taksim 1 Mayıs alanı olmak üzere ülkenin dört bir yanında meydanlarda olacaklarını duyurdu.
DİSK’in 1 Mayıs açıklamasının tam metni için tıklayınız
KESK: ‘Emeği kuşatan küresel kapitalizme hayır’
“Fiziki koşullar gerekçe gösterilerek Taksim emekçilere kapatılamaz” diyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 18 Nisan’da yayımladıkları basın metninde Taksim Meydanının emekçilere kapatılmasının emekçi düşmanlığı dışında hiçbir makul gerekçesi olmadığını söyledi. Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs alanı olduğu vurgulana açıklamada, KESK olarak 1 Mayıs günü Taksim başta olmak üzere tüm yurtta alanlarda olacakları belirtildi.
KESK’in 1 Mayıs açıklamasının metni için tıklayınız!
TMMOB ‘Yan yana, omuz omuza alanlarda olacağız’
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü öncesi 15 Nisan 2013 tarihinde bir basın açıklaması yaptı. TMMOB’nin, emekten ve insandan yana tavır alan bir meslek örgütü olduğunu dile getiren Soğancı açıklamasında şunları söyledi: “Mücadelesinin sıcaklığının büyüttüğü coşkusuyla, her zamankinden daha dik ve her zamankinden daha kararlı bir şekilde,  1 Mayıs‘ta örgütlü olduğu her yerde, dost emek, meslek örgütleri ve demokrasi güçleri ile birlikte yan yana, omuz omuza alanlarda olacak.
TMMOB’nin 1 Mayıs açıklamasının metni için tıklayınız!
Halkevleri: ‘Sömürüye, savaşa, gericiliğe karşı halkın hakları için  Halkevleri’yle 1 Mayıs’a’
Halkevleri de 11 Nisan’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’yla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 4+4+4 eğitim sistemine karşı eğitim hakları için, doğanın, toprağın, derelerin ve kentlerin yağmalanarak talan edilmesine karşı, yaşam alanlarına sahip çıkmak için, bir taraftan kürtajı yasaklamaya çalışırken, bir taraftan da aile dışında kadına yaşam hakkı tanımayan AKP’ye karşı “Yaşam da bizim karar da” demek için, Kürt sorununun demokratik çözümü için şovenizme karşı  emekçilerin kardeşliğini savunmak için, ve tüm bu mücadelelerin içinde hakkını bilen, hakkını arayan, hakları için mücadele edenlerin, Hak Mücadelelerinin örgütü Halkevleri var! demek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını duyurdu.
Halkevleri’nin 1 Mayıs açıklamasının metni için tıklayınız!
Öğrenci Kolektifleri: ‘Ayağa kalkan üniversite 1 Mayıs’ta sokakta’
“AKP’ye, patronlara, yandaş rektörlere, gerici-faşistlere karşı; üniversite ayağa, Kolektifle 1 Mayıs’a!” sloganıyla 1 Mayıs’a çağrı yapan Öğrenci Kolektifleri, ayağa kalkan üniversitelilerin ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs alanlarını “Kolektif mavisine” boyayacaklarını duyurdu.
Öğrenci Kolektifleri’nin  1 Mayıs açıklamasının metni için tıklayınız!
Emek Partisi: ‘İş, barış ve özgürlük için 1 Mayıs’ta alanlara’
Emek Partisi İstanbul İl Örgütü 1 Mayıs’la ilgili yayımladığı açıklamada iş, barış, özgürlük için, işçilerin birliği halkların kardeşliği için, savaşa karşı barış ve demokrasi bayraklarını 1 Mayıs alanında yükseltmek için alanlarda olacaklarını duyurdu
Emek Partisi’nin 1 Mayıs açıklamasının metni için tıklayınız!
TKP: ‘TKP 1 Mayıs’ta Kadıköyde’
Türkiye Komünist Partisi 19 Nisan’da bir açıklama yayımlayarak 1 Mayıs’ta  Kadıköy’de kürsü kuracaklarını duyurdu.
TKP’nin 1 Mayıs açıklamasının metni için tıklayınız!

BDSP: ‘İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için 1 Mayıs’a!

BDSP 8 Nisan’da bir açıklama yayımlayarak emperyalist saldırganlığa, kapitalist sömürüye, faşist baskı ve teröre karşı, işçilerin birliği halkların kardeşliği için 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını duyurdu.
BDSP’nin yayımladığı açıklama metni için tıklayınız!
HDK: ‘HDK işçi ve emekçilerin yanında olacağız’
HDK’de 9 Nisan’da bir açıklama yayımlayarak 1 Mayıs giderken işçi ve emekçilerin saldırılara boyun eğmediklerini dile getirerek işçi ve emekçi direnişlerinin yanında olacaklarını söyledi.
HDK’nin yayımladığı açıklama metni için tıklayınız!