Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

O HAKEM NEYLE GÖREVLENDİRİLMİŞTİ?

Bernabeu’daki ilk maçta sarı-kırmızılıların 2 penaltısını vermeyen, olmayan faulü çalıp Real’in 3. golünü de yaratan Moen’in hatalı yö...

Bernabeu’daki ilk maçta sarı-kırmızılıların 2 penaltısını vermeyen, olmayan faulü çalıp Real’in 3. golünü de yaratan Moen’in hatalı yönetimi G.Saray’ın yine tarih yazmasının önüne geçti

G.Saray'ın 3-0’ın rövanşında geriye düşmesine karşın inanılmaz bir mücadele ortaya koyarak sahadan 3-2’lik galibiyet ile ayrılmasına rağmen bu sonuç sarı-kırmızılıların tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkmasına engel oldu.

Ancak dünkü oyun sonrası akıllara Santiago Bernabeu’da oynanan ve Norveçli hakem Svein Oddvar Moen’in verdiği ve vermediği kararlarla katlettiği ilk maç geldi.

Moen 29. dakikada Real’in ceza alanı içerisinde topun 2 kez Khedira’nın eline çarptığı pozisyonda itirazlara rağmen penaltı vermeyerek pozisyonu devam ettirmişti.

BURAK’I DA YAKMIŞTI! 

Norveçli hakem 72. dakikada da skandal bir karara imza atarak İspanyol devinin 3. golünü yaratan isimdi.
Ramos’un Drogba’ya faul yaptığı pozisyonda Norveçli hakem G.Saray aleyhine faul verirken Xabi Alonso’nun kullandığı serbest atışta Higuain de kafayla golü atarak maçın skorunu belirlemişti.

78’de ise yine Sergio Ramos’un Burak Yılmaz’ın ayağına bastığı ve net penaltı olan pozisyonda Moen, milli golcüyü kendini yere attığı gerekçesiyle sarı kartla cezalandırdı.
Bu kart sonrasında cezalı duruma düşen Burak dün akşam oynanan rövanş mücadelesinde de sahadaki yerini alamamıştı.

‘Burak’ın penaltısı verilse turlamıştık’

G.Saraylı yönetici Emir Sarıgül ilk maçtaki hakem hataları nedeniyle yarı finalden olduklarını söyledi. Sarıgül “R.Madrid turu geçmiş olabilir ama G.Saray dünyanın 8 takımından birisi olduğunu ispat etti.

Burak’ın ilk maçtaki pozisyonuna penaltı verilse turu geçecektik. Bizim için önemli olan kalıcı başarılar. Türkiye’ye tek gelmeyen kupayı Ş.Ligi kupasını Rabbim inşallah nasip eder de buraya getiririz” dedi.

Hiç yorum yok