Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

“Rehineleri bırakın!”

Pazartesi görülmeye devam edecek olan KCK Basın Davası öncesi Özgür Gündem’in çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi İstiklal Caddesi’...

Pazartesi görülmeye devam edecek olan KCK Basın Davası öncesi Özgür Gündem’in çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüyüş yaptı.
Akşam saat 19.00′da Galatasaray’da buluşan yüzlerce kişi, KCK davasından tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle “Rehineleri Bırakın” yazılı bir pankart taşıdı.

Aralarında çok sayıda gazetecinin ve kurum temsilcisinin de bulunduğu kitle “Özgür basın susturulamaz”, “Bıji Bıratiya Gelan” sloganlarıyla Taksim’e yürüdü.
Irkçı grupla gerginlik
Yürüyüş kolu “Genç Türk” adlı ırkçı grubun standına yaklaşınca kısa bir süre için sloganlar karşılıklı atışmaya dönüştü ve polis yürüyüş kolu ile ırkçı grup arasına girdi. Gerginlik herhangi bir fiziksel temasa dönüşmeden yürüyüş devam etti.
Rehine gazeteciler
20 Aralık 2011’de çok sayıda ilde eşzamanlı gerçekleştirilen KCK operasyonlarında çoğu gazeteci 49 kişi gözaltına alındı. 36’sı tutuklu 44 kişi hakkında “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla dava açıldı.
36 gazeteciden 12’si tahliye edilirken 24 kişi hala tutuklu bulunuyor. KCK basın davasının 12. duruşması 22 Nisan Pazartesi günü Silivri’de görülecek.
Bütün KCK davalarında olduğu gibi, basın davasında da tutuklular Kürt Hareketi’nin mücadeleyi tırmandırması karşısında hapsedilmiş, KCK davalarındaki tutuklama ve tahliye kararları mücadelenin sertleşip yumuşamasına bağlı olarak gelişmişti. Bu nedenle KCK tutukluları için “rehine” tabiri kullanılıyor.
Fotoğraf Elif Ilgaz
Sendika.Org