Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Rektör gericileri misafir etti, öğrenciler kovdu

Siyasal İslamcı kimliğiyle bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, 22 Nisan Pazartesi günü sabah saatlerinde polis koruması altı...

Siyasal İslamcı kimliğiyle bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, 22 Nisan Pazartesi günü sabah saatlerinde polis koruması altında, “Kutlu Doğum Haftası” bildirileri dağıtma gerekçesiyle Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü’ne geldi. Hiçbiri üniversitenin öğrencisi değilken, AGD adlı grup rektör Davut Aydın tarafından misafir edildi. Rektörlük binası içinde rahatça bildiri dağıttı.

Bu grubun faaliyetleriyle ilgili rektörlük binasına giren üniversitenin öğrencisi 5 Öğrenci Kolektifi üyesi ise özel güvenlik barikatı ile karşılandı. Üniversitelilerin görüşme talepleri reddedildi.
Gerici örgüt üyelerini üniversitede misafir eden rektörün kendi öğrencileriyle görüşmekten kaçınmasının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde bildiri dağıtmaya başlayan gericilere üniversiteliler izin vermedi. Üniversiteliler İstanbul ve Dicle gibi bir çok üniversitede geçtiğimiz günlerde yaşanan gerici saldırıları hatırlatarak, polis-rektör destekli olmasına rağmen üniversitelere gerici zihniyetlerini sokmayacaklarını orada bulunan öğrencilerine anlattılar. “Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek, gericiler defolun üniversiteler bizimdir” sloganları atan üniversiteliler AGD üyelerini üniversiteden kovdu.
Anadolu Gençlik Derneği isimli gerici-faşist grup Anadolu Üniversitesi’nden kovulduktan sonra özel araçlarıyla ve polis koruması altında Osmangazi Üniversitesi’ne gitti. Bu üniversitede de polis ordusuyla işbirliği içerisinde bildiri dağıttı.